Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’nde teknik direktör boşluğu nedeniyle göreve getirilen antrenör Mustafa Kaplan, hafta sonu karşılaşacakları Fenerbahçe maçının zor geçeceğini ancak kendisinin zoru seven bir teknik adam olduğunu söyledi.

Gençlerbirliği ligin 16. haftasında oynayacakları Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenmana Doğa Kaya, Halil İbrahim ve Djalma Campos hafif sakatlıkları nedeniyle katılmadı. Antrenör Mustafa Kaplan, futbolcular Bogdan Stancu ve Guido Kocer antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Mehmet Özdilek ile yolların ayrılmasıyla göreve gelen antrenör Mustafa Kaplan, 6. kez takımın başına geçti. Kaplan, hafta sonu karşılaşacakları Fenerbahçe maçının zorluğuna dikkat çekti. Kaplan, "Ancak ben zoru seven bir teknik adamım. Her zaman taşın altına elini koyan bir teknik adamım. Oyuncu grubuna da çok güveniyorum. 5 oyuncuyu Hacettepe’den ben getirmiştim. Bu sene yapılan yabancı transferlerinden 5 tanesi de ben getirmiştim. Camiayı ve futbolcuları iyi biliyorum. Biz bunun altından rahatlıkla da kalkacağız." ifadelerini kullandı.

"BEN NÖBETÇİ HOCA DEĞİL, İLHAN CAVCAV’IN GÜVENDİĞİ BİR HOCAYIM"

'Ben nöbetçi hoca değil, Gençlerbirliği’nin, İlhan Cavcav’ın güvendiği bir hocayım' diyen Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onun için buradayım.Bundan sonraki süreci başkanım ve yönetim kurulu bilir. Biz önümüzdeki 2 maça bakacağız. Önce Fenerbahçe sonra Eskişehir maçı var. Ondan sonra tekrar oturur başkanımız yönetim kurulumuz karar veririz. Başkanımızın vereceği her türlü karara da saygılıyız. Başkanımız devam et derse ederiz, Hacettepe’ye git derse gideriz. Çünkü biz bu kulübün askeriyiz. Her kulübün daimi hocaları vardır. Bizde bunlardan bir tanesiyiz. Ama Mustafa Kaplan’ın Türk futboluna yaptıkları da ortada. Gençlerbirliği, Ankaragücü, Hacettepe ile yaptıkları her şey ortada. Burada benim istediğim Pazar günü taraftarlarımıza sahip çıkıp desteklemeleri. Bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. Geçen sene de bu takım Fenerbahçe’yi yenerken yardımcı antrenördüm."

Kaplan: "Bütün kulüplerde bir nöbetçi hoca vardır. Bir boşluk oluşacağı zaman inanacağı bir hoca vardır. Başkanımız da bu konuda bize güveniyor. Bize güvendiği için de ben ona teşekkür ediyorum. Böyle olduğu için de başkanımız bize görev verdi, biz de o görevi en iyi şekilde vereceğiz." şeklinde konuştu.

"DEVAM EDERSEM BURAYA 3 OYUNCUYU KATMAK İSTERİM"

Hacettepe’de şampiyon olduğu sene kulüp başkanı İlhan Cavcav’ın Gençlerbirliği’ne geç dediğinde 5 oyuncuyu takıma kattığını aktaran Kaplan, "Ahmet, İrfan, Halil İbrahim, Çağrı, Berat. Şimdi de 18.9 yaş ortalamasıyla Hacettepe’de lig üçüncüsüyüz. Bizim orada genç dinamik hedefleri olan yıldız olabilecek oyuncularımız var. Burada devam edersek en az 3 tane oyuncu buraya katmak isterim." diye devam etti.

"ŞİMDİYE KADAR BİRÇOK MAÇ KAYBETTİK"

Takımdaki hoca değişikliklerinin camialar için çok iyi olmadığını ifade eden Stancu, "Ama geçmişte kaldı. Biz bu işi atlattık. Odaklanmamız gereken, motive olmamız gereken bir maç var, ona motive oluyoruz. Çünkü kulübümüzün bizden beklentileri daha fazla. Beklediğimiz pozisyonda değiliz." diye konuştu.

Kendi evlerinde oynayacakları Fenerbahçe maçına ilişkin, Stancu, şunları söyledi: "Her zaman büyük takımlara karşı oynamak zordur. Fenerbahçe gibi büyük bir takıma karşı oynayacağız. Şimdiye kadar birçok maç kaybettik. Öncelikle kaybetmemiz gereken bir müsabaka. Umarım maçtan sonra mutlu olan taraf biz oluruz."

Futbolculardan Guido Kocer de Fenerbahçe’ye karşı oynamanın zorluğundan bahsederek, maça iyi motive olmaları gerektiğini belirtti. Kocer, "Hoca değişikliğiyle birlikte yeni bir pencere açıldı. Elimizden geleni yapıp Fenerbahçe’ye karşı iyi bir sonuç almak istiyoruz." dedi.


Kaynak: cha