Torku Konyaspor'un Kayserispor'u 1 - 0 mağlup ettiği maç sonrası değerlendirmede bulunan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, hakemin verdiği kararların tartışmalı olduğunu dile getirdi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Aykut Kocaman, Kayserispor'un kuvvetli bir takım olduğunu vurgulayarak, "Maça çıkmadan evvel önümüzdeki 4 maçın 3'ünü içerde oynayacaktık. İçerideki grafiğimize ve geçmişe bakıp ne yapabileceğimizi göz önüne aldığımızda önemli bir avantaj sunuyordu. Özellikle puan ortalamamız düşünüldüğünde bu da Kayserispor maçıyla başlayacaktı. Kayserispor'a dönemsel olarak bakıldığı zaman maçlarda bu çok net gözüktü. Bu dönemde seçilecek en zor rakiplerden biriydi. Özgüveni yüksek, sahaya yayılımı son derece iyi, doğru zamanda doğru işler yapan kuvvetli bir takım. Bizim kendi oyunumuzu onlara kabul ettirip onların bize kendi oyunlarını kabul ettirmesi şeklinde geçecek karşılaşmada hakikaten zor bir rakip olarak görünüyordu. Maç da tam böyle geçti. Özellikle ilk yarıda yüksek top kaybı yaşandı. Kayserisporlu futbolculara da oldu bize daha fazla oldu. Ayakkabı seçiminden kaynaklanan kayma oranı nedeniyle çok yüksek top kayıpları oldu. Oyunu çok kolay değiştirebiliyorlar. Kayserispor, dolayısıyla ciddi bir şekilde ilk yarıda pozisyon açısından olmasa da oyun açısından kendi istediklerini yapabilecek bir alan buldu." ifadelerini kullandı.

PENALTI GOLÜ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALAR İÇİN ÖZGÜVEN SAĞLADI

Maçın 90. dakikasında attıkları penaltı golünü değerlendiren Kocaman şunları söyledi: "İlk yarı açıkçası oyuna pek ortak olamadık. Rakip kaleyi pek rahatsız edecek bir kaç cılız pozisyon dışında pozisyon bulamadık. İkinci yarıda ise nispeten oyunu biraz daha sertleştirdik, agresifleştik. Biraz daha ön tarafta baskımızı artırmaya çalıştık. Ancak yine bu çok güçlü bir baskı haline gelmedi. Çok net 2-3 tane gol pozisyonu bulup oyunu çevirebilecek hale gelmemize rağmen aynı şekilde bize karşılık verdiler. Maç ortada geçiyordu. Son anlardaki penaltı golü özellikle önümüzdeki haftalara tekrar arka arkaya galibiyetlerle girebilme açısından çok büyük moral ve özgüven sağladı. O nedenle güçlü bir takımı yendiğimiz için son derece mutluyum."

HAKEMİN VERDİĞİ KARARLAR TARTIŞMALIYDI

Hakemin verdiği kararların tartışmalı olduğunu ifade eden Kocaman, şöyle devam etti: "Bir taraftan da hakem ve verdiği kararların çoğu tartışmalıydı. Onu da söylemek gerekiyor ki en azından bizim açımızdan bakıldığında standartta bizim aleyhimize sapmalar fazlaydı. Ama bu kabul edilebilir, olabiliyor. Bunlara zaman zaman katılıyoruz, itiraz ediyoruz. Ama hakemler için en net durumlardan bir tanesi başına geldi. Çok net gözüken bir penaltıydı. Maçın gidişatını son derece etkileyen bir durumdu. Gri bir penaltı değildi, çok net bir penaltıydı. O andan itibaren kontrolünü kaybetti. Bu sefer bizim Kayserispor'un bir dakika sonra çok net bir frikiğini bizim gördüğümüz kadar Kayserispor lehine de vermemeye başladı ve dağılmaya başladı. Bu net pozisyonlar aslında hakemler için büyük bir şans. Takımlarımız ve oyuncularımız için anlattığımız bir çok şeyi olumlu-olumsuz hakemler için de söylemek gerekiyor. Çok net şans bu, göremedi demek. Özeti, mutlu olduğumuzu söyleyebilirim. 32 puanı yakaladık. Önümüzdeki oynayacağımız 3 maçtan iki tanesini kendi sahamızda oynayacağız. İlk 6 içindeki pozisyonumuzu hem oraya doğru çıkmak hem de yerimizi pekiştirmek açısından bugünkü adım çok önemli bir adımdı."

TOLUNAY KAFKAS: HAKEM KÜLHANBEYLİĞİ YAPANLARI OYUNDA TUTTU

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise yaptığı değerlendirmede hakeme eleştirilerde bulundu. Kafkas şunları söyledi: "Mücadelesi yüksek bir maç oldu. Net ve organize pozisyonlara giren Kayserispor'du. Son dakika yediğimiz golle maçı kaybettik. Konyaspor'u tebrik ediyorum."

Hakemin, Torku Konyaspor lehine vermediği bir penaltı pozisyonu olduğuna ilişkin gazetecilerin sorusuna cevap veren Kafkas "Ben pozisyonu seyretmedim. Penaltı olduğunu söylüyorlar. Hatayı başka bir hatayla telafi etmemek lazım. Ben işin başka tarafındayım, yani penaltılar verilir verilmez. Sahada külhanbeylik yapanları oyunda tutuyorsan konuşacak bir şey yok. Çok başarılı bir yönetim gösterdi, kendisini tebrik ediyorum!" diye konuştu.
Kaynak: cha