FIFA 2015 Kulüpler Dünya Kupası Yarı Final maçında Barcelona, Çin takımı Guangzhou Evergrande’yi 3-0 yendi. Barcelona finalde Arjantin devi River Plate ile karşılacak.

Japonya’nın Yokohama Stadı'nda oynanan maçta Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona ile Asya Şampiyonlar Ligi'nin kazananı Guangzhou Evergrande arasında oynanan müsabakada, İspanyol devi Barcelona’ya galibiyeti getiren golleri 39, 50 ve 67 (penaltı) dakikalarda Uruguaylı yıldız Luis Suarez kaydetti. Uruguaylı futbolcu, bu kupanın tarihinde bir maçta 3 gol atma başarısı gösteren ilk futbolcu olarak da tarihe geçti.

Böbreklerinde yaşadığı ağrı nedeniyle 'Renal kolik' teşhisi konulan Arjantinli yıldız Messi, bu maçta görev alamadı. Çin ekibinde ise Zou Zheng, maç sırasında yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası ayağı kırılarak maçın 35. dakikasında oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Alınan bu sonucun ardından bu kupayı daha önce iki defa kazanan Barcelona, 20 Aralık günü Arjantin devi River Plate ile final maçı oynayacak.

Turnuvanın favorisi olarak gösterilen Barcelona, Şampiyonlar Ligi, İspanya Kupası, İspanya Ligi ve Avrupa Süper Kupası’nın ardından 5. zaferini elde etmeye hazırlanıyor.

Scolari’nin çalıştırdığı Çin temsilcisi Guangzhou ise ev sahibi Japonya’nın Hiroşima takımı ile 19 Aralık'ta üçüncülük maçına çıkacak.

Kaynak: cha