STAT: Başakşehir Fatih Terim
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
SAAT: 21.45 
YAYIN: Lig TV ve MYNET Canlı Anlatım

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Rhodolfo, Tosic, İsmail, Atiba, Necip, Oğuzhan, Gökhan, Olcay, Gomez
KASIMPAŞA: Isaksson, Veysel, Bozhikov, Titi, Veigneau, Andre Castro, Donk, Tunay, Scarione, Adem, Eren

PUAN FARKINI KORUMAK İSTİYOR!

Süper Lig'de yaptığı son 4 karşılaşmayı kazanan "Kara Kartallar", ligin bir diğer İstanbul temsilcisi Kasımpaşa karşısında da sahadan 3 puanla ayrılarak, galibiyet serisini 5 maça çıkarmayı hedefliyor.

Beşiktaş, ligin geride kalan 9 haftasında aldığı 7 galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgiyle 22 puan topladı, sıralamada en yakın takipçileri Galatasaray ve Fenerbahçe'nin maç eksiğine rağmen 1 puan önünde zirvede yer alıyor.

SOSA VE GÖKHAN TÖRE DÖNÜYOR

Beşiktaş'ın, Antalyaspor ile yaptığı son maçta riske edilmeyen Gökhan Töre ve Jose Sosa, Kasımpaşa karşısında takımdaki yerlerini alabilecek.

Süper Lig'de hafta başında oynanan ve siyah-beyazlı takımın deplasmanda 5-1 kazandığı Antalyaspor karşılaşmasında, hafif sakatlığı bulunan Gökhan Töre ile hasta olan Sosa riske edilmemişti. Bu iki oyuncunun tamamen iyileştiği ve teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi durumunda takımdaki yerlerini alabilecekleri öğrenildi.

Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Ersan Adem Gülüm ise Kasımpaşa karşısında forma giyemeyecek.

KASIMPAŞA'DA 2 EKSİK VAR

Lacivert-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Orhan Şam ve İsmail Ayaz mücadelede forma giymeyecek.

Ligde geride kalan 9. haftada Bursaspor'a 1-0 yenilen Kasımpaşa, son 4 lig maçında sadece bir kez kazandı. 6. haftada Çaykur Rizespor (1-1) ve 7. haftada Antalyaspor (0-0) maçlarından beraberliklerle ayrılan lacivert-beyazlılar, 8. hafta maçında Medicana Sivasspor'u 2-1 mağlup etti.

Ligin kalesinde en az gol (5) gören takımı Kasımpaşa, en golcü (24) Beşiktaş karşısında puan arayacak.

"ATAN" VE "SAVUNAN" KARŞI KARŞIYA

Beşiktaş-Kasımpaşa maçı, Süper Lig'in bu sezon en çok gol atan ve en az gol yiyen ekiplerini karşı karşıya getirecek.

Ligde, geride kalan 9 haftada rakip fileleri 24 kez havalandıran Beşiktaş, ligin en golcü takımı konumunda. Yaptığı 9 maçta sadece 5 gol yiyen Kasımpaşa ise ligin en az gol yiyen takımı unvanını elinde bulunduruyor.

İki takımın mücadelesinde ortaya çıkacak skor, futbolseverler tarafından şimdiden merakla bekleniyor.

BEŞİKTAŞ, "EV"İNDEKİ SON 3 MAÇI KAZANDI

Beşiktaş, Süper Lig'de sahasında oynadığı son 3 maçı da kazandı.

Bu sezon sahasındaki ilk maçı Trabzonspor'a karşı oynayan ve rakibine kaybeden siyah-beyazlılar, daha sonra sırasıyla Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Çaykur Rizespor ile yaptığı karşılaşmalardan galip ayrıldı. Sahasındaki maçlarda 9 puan toplayan "Kara Kartallar", söz konusu mücadelelerde 7 gol kaydedip, kalesinde ise 4 gol gördü.

OĞUZHAN ÖZYAKUP SINIRDA

Kasımpaşa karşılaşması öncesi Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Süper Lig'de 3 sarı kartı bulunan 23 yaşındaki futbolcu, sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek. Siyah-beyazlı ekip, ligin 11. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelecek.

BEŞİKTAŞ-KASIMPAŞA: 25. RANDEVU

Beşiktaş ile Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'de yapacakları maçla lig tarihinde 25. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 24 maçta siyah-beyazlıların üstünlüğü göze çarpıyor. Bugüne kadar oynanan müsabakalardan 18'ini Beşiktaş kazandı, 5 maç berabere sonuçlandı, Kasımpaşa sadece bir kez galibiyete ulaşabildi. Beşiktaş'ın 51 golüne, Kasımpaşa 16 golle cevap verebildi.

Geçen sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan maçı siyah-beyazlı ekip 2-0 kazandı. İkinci yarıda Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki müsabakada da Beşiktaş 5-1 galip geldi.

Bu arada, Beşiktaş ile Kasımpaşa, iki aşamalı oynanan 1962-1963 sezonunda hem beyaz grupta hem de final grubunda birlikte yer alınca bir sezonda birbirleriyle toplam 4 maç yapmış oldular.
Editör: TE Bilişim