Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Medicana Sivasspor'u konuk edecek. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçta, hakem Hüseyin Göçek görev yapacak.
 
Quaresma'nın yerine Olcay Şahan
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Medicana Sivasspor karşısında son lig karşılaşmasının 11'inde tek değişiklik yapması bekleniyor.
 
Tecrübeli teknik adamın, Bursaspor'la oynanan mücadeleye ilk 11'de başlayan Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma'yı yedek kulübesinde oturtup, bu oyuncunun yerine Olcay Şahan'ı sahaya sürmeyi planladığı öğrenildi.
 
Ligde 9 maçtır kaybetmiyor
 
Beşiktaş, ligde yaptığı son 9 maçı da kaybetmedi.
 
Bu sezonki tek yenilgisini 2. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk ettiği Trabzonspor karşısında 2-1'lik skorla alan siyah-beyazlı ekip, daha sonra yaptığı 9 lig karşılaşmasında 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.
 
Ligde en uzun süredir yenilmeyen takım konumunda bulunan siyah-beyazlılar, söz konusu mücadelelerde rakip fileleri 22 kez havalandırıp, kalesinde ise 8 gol gördü.
 
Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki performansı
 
Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olarak çıktığı 5 maçta 3 galibiyet aldı.
 
Son iki sezonda Başakşehir'deki statta 5 iç saha karşılaşmasına çıkan siyah-beyazlılar, bu mücadelelerde rakiplerine 3 kez üstünlük sağlarken, 2 maç ise berabere bitti.
 
"Kara Kartallar", bu statta son oynadığı lig maçında Kasımpaşa ile 3-3 berabere kalmıştı.
 
3 futbolcu ceza sınırında
 
Medicana Sivasspor maçı öncesi Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
 
Ligde üçer sarı kartı bulunan Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal, Medicana Sivasspor karşısında sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek.
 
Beşiktaş, ligin 13. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak.
 
İki takım arasında geçen sezon oynanan maçlarda Beşiktaş, rakibini sahasında 3-2, deplasmanda ise 1-0'lık skorlarla mağlup etmişti.
 
MUHTEMEL ONBİRLER
 
Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Gökhan Töre, Oğuzhan, Sosa, Olcay Şahan, Gomez.
 
Sivasspor: Setkus, Cicinho, Ümit Kurt, İbrahim Öztürk, Ziya Erdal, Adem Koçak,Kone, Burhan, Aatif, Beykan, Eneramo
Editör: TE Bilişim