Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 3-2 kaybederek kupadan elendikleri Sivasspor karşılaşması sonrasında açıklamalarda bulundu.

İşte Yanal'ın sözleri:

"Ülkemizdeki futbol iklimini tartışmamız gerek. 8 takım 2-3 yönetici 6 futbolcu sadece bu hafta PFDK'ya sevk edildi. Ondan önce diğer takım yöneticileri de bu iklimden bahsetti. Ben uzun süredir burada görev yapıyorum ve işimize bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Sahanın içinde kalıp futbolun gerçek paydaşlarını ortaya koyacak insanların burada hakim olmasından yanayım."

"SAĞDUYULU OLMAK LAZIM..."

"Futbolumuzun geldiği nokta ortada. Bir yerde hata veriyoruz. Bu olay hayatı da geçti. Bir yerden bir yanık kokusu geliyor. Futbolun bu halde olması bu durumu hak etmiyor. Futbol güzel bir oyun. Bu kadar gerilmesine gerek yok. Biraz sağduyulu olmamız lazım. Ben de bazen geriliyorum. Bugün de maalesef gereksiz bir tarzla karşı karşıya kaldım."

"FUTBOL KENDİ İÇİNDE YÖNETİLMELİ!"

"Belirli desteklerle değil yeteneklerle bir yewre gelmek gerekiytor. Yeteneklerden uzakları bir yere getitmek bu sorunları ortaya çıkariyor. Türkiye'de futbol kendi içinde yönetilmesi lazım."

"Evet bugün bir maç kaybettik. Kazanmak kaybetmek bu işin doğasında var. Bu iklimde kaybederken bu maçı futbolun içnde yorumlamak zor görüyorsunuz. Bu tarzda futbola güneş doğmaz. Futbolda tarzımızı değiştirmemiz lazım. Dışardan müdahale edilmemesi lazım. Kendi içinde futbolu yönetmek lazım. Bu şekilde olmaz." 
Editör: TE Bilişim