Braga Teknik Direktörü Paulo Fonseca, Fenerbahçe'nin bir dünya devi olduğunu belirterek, Fenerbahçe'de çok fazla tanınmış oyuncularının bulunduğunu söyledi.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak Braga'nın Teknik Direktörü Paulo Fonseca ve futbolculardan Josue Pesqueira, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde basın toplantısı düzenledi.

Teknik Direktör Paulo Fonseca, sarı lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira'yı tanıdığını dile getirerek, bunun kendileri için bir avantaj olduğunu belirtti. Fonseca, şöyle konuştu: "Futbolcuları da tanıyorum. Bu tabii ki bir avantaj. Daha az tanıdığım bir ekibe karşı oyanamaktansa Fenerbahçe gibi başında Portekizli bir teknik direktörün olması tabii ki benim için artı olduğunu söyleyebilirim."

Braga'nın daha önce Türk takımlarına karşı aldığı sonuçları kriter olarak almadığını kaydeden Paulo Fonseca, şu ifadeleri kullandı: "Önemli olan bizim alacağımız sonuçlar. Ben ilk defa böyle bir maça çıkıyorum. Fenerbahçe bir dünya devi ve çok fazla tanınan oyuncuları var. Belki Braga'nın 3-5 katı bütçesi var. Kolay bir oyun olmayacak. Yarın elimizden geleni yapacağız. Kazanma isteğimiz var. Bu kazanma isteğimiz Fenerbahçe'nin starlarından üstün basarsa pozitif bir sonuç alacağımızı düşünüyorum."

Fenerbahçe'nin çok güçlü bir ekip olduğunu aktaran Fonseca, "Bizim için birinci plandaki düşüncemiz pozitif sonuç almak. Bu o kadar kolay değil. Belki de şu ana kadar karşılaştığımız en ciddi ya da en güçlü ekip olarak adlandırabiliriz. Takım olarak korkmuyoruz çıkıp gücümüzü göstereceğiz. Pozitif sonuç benim için kazanmaktır." dedi.

Geçen hafta liglerinde oynadıkları Porto maçını kazanarak moral depoladıklarının hatırlatılması üzerine Fonseca, sözlerine şöyle devam etti: "Porto'ya karşı kazanmak önemliydi. Fenerbahçe'ye karşı da kazanmak istiyoruz. Çünkü oyuncularım her zaman disiplinli. Bir motivasyon kaybı olacağını düşünmüyorum. Aksine artı bir motivasyon olacağını düşünüyorum. Şu ana kadar kaybetmez bir takım olmamızın vermiş olduğu güç bizi bir araya getiriyor. Bir üst tura çıkacak olmaları oyuncularımın motivasyon veriyor. Çünkü orada kendi değerlerini arttıracaklar. Bu kaçınılmaması gereken bir fırsat."

'NANİ'YE MARKAJ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Vatandaşı Nani'ye markaj yapıp yapmayacakları yönündeki bir soruya da Portekizli Teknik Adam, şu karşılığı verdi: "Nani'ye markaj yapmak söz konusu değil. Burada 11 tane oyuncu olacak. 11 tane oyuncu içinde Nani'ye yapacağımız özel bir şey olmayacak. Nani zaten iyi bir oyuncu, kalitesi belli bir oyuncu. Biz hazırlıklıyız. İyi etüt ettik. İnançlıyız, yapmamız gerekeni yapıp iyi sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Kişiler üzerine markaj yapmak gibi bir şey söz konusu değil. Yapmamız gerekeni yapacağız ve iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum."

JOSUÉ PESQUEİRA: EN İYİ SONUCU ALMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Geçen yıl Süper Lig takımlarından Bursaspor'un da formasını giyen Bragalı futbolcu Josue Pesqueira ise sahada güçlerini gösterip en iyi sonucu almaya çalışacaklarını söyledi.

Türkiye'de bir buçuk yıl kaldığını ardından da Portekiz'e gittiğini anlatan Josue Pesqueira, statta yaşanabilecek ortamı arkadaşlarıyla paylaştığını anlattı. Pesqueira, "Biz zaten Türk seyircilerin ne kadar futbolu sevdiğini ve fanatik olduklarını biliyoruz. Sahada gerçek gücümüzü gösterip elimizden gelen en iyi sonucu almaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de Volkan Şen, Ozan Tufan ve Caner Erkin'i tanıdığını kaydeden Josue, sözlerini şöyle tamamladı: "Burada onlara karşı oynadım onları biliyorum. Onların kalitelerini biliyorum. Fenerbahçe çok güçlü bir ekip. Fakat biz de yabana atılacak bir ekip değiliz. Buraya da gücümüzü göstermeye geldik zaten."

BRAGA HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Bu arada Portekiz temsilcisi, son antrenmanını statta yaptı. İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık gerçekleştirilen antrenmanda Bragalı futbolcular, koşu ve top kapma çalışması yaptı. Braga'nın antrenmanının kapalı bölümünde ise yarınki maçın taktiğini çalıştıkları kaydedildi.Cihan
Kaynak: cha