Türkiye Kupası B Grubu 1. haftasında yarın Büyükçekmece Tepecikspor ile karşı karşıya gelecek olan Bursaspor İstanbul'a gitti.

Bursaspor sabah saatlerinde Minareli Çavuş Tesisleri’nde son çalışmasını yaptı. Ardından Özlüce Tesisleri'ne geçen yeşil beyazlı ekibi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı ve yöneticiler uğurladı. Sakatlıkları bulunan Faty ve Erdem 21 kişilik kafilede yer almadı.

Bu arada Başkan Recep Altepe hareket sonrasında yaptığı açıklamada Bursa’nın birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Bursaspor’un, şehrin göz bebeği olduğunu dile getiren Altepe, "Bursaspor’un itibari bizim itibarımız. Bursaspor’un şampiyonluğu bizim şampiyonluğumuz. Bursaspor’umuzun başarısızlığı Bursa’nın başarısızlığı oluyor. Bizler Bursalı ve Bursasporlu olarak takımımıza her ortamda sahip çıkmamız gerekiyor. İyi günde dost belli olmaz. Dost, kötü günde, zor günde belli olur. Önemli olan elimizdeki sporcularımızla elimizdeki imkanlar ile en güzel sonucu alabilmek. Bu konuda birlik ve beraberlik içerisinde olabilmek. Şampiyon olurken Türkiye’nin en pahalı, en lüks, en kaliteli takımı değildik ama şampiyon olmayı birlik beraberlikle başardık. Şimdi bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bursaspor’un mağlubiyeti kimseyi sevindirmemeli. Bursaspor’un daha iyi sonuçlar alması için herkes elinden gelen katkıyı sağlamalı. Yapabileceği bir katkı yoksa eğer moral bozmamalı. Hiçbir şey yapamazsa iyi temennide bulunup, dua etmeli." ifadelerini kullandı.

Bursaspor'un iyi bir takım olduğunu kaydeden Altepe, şöyle devam etti: “Kendi değerlerimize sahip çıkarsak gerçekten güçlü futbolculardan oluşan bir takımımız var. En son Galatasaray maçında da gördük Bursaspor performans olarak rakibinden iyiydi ama gol atamadık. Yine Beşiktaş maçında da gördük. Demek ki bu takım bu performansı gösterebiliyor. Liderlik ve şampiyonluk için mücadele edebilecek bir takım. Yeter ki bu konuda herkes katkı sağlasın. Bize yakışan bu. Bursaspor’un başarısı için herkes ne yapabiliyorsa onu yapsın. Maça neden geliniyor? Futbolcuya moral vermek için. Siz karşı takıma moral veriyorsanız bu yapılan en büyük yanlış. Maçın henüz 15. 20. dakikasında kendi futbolcunuzu ıslıklarsanız, kendi futbolcunuzun moralini bozarsanız nasıl başarılı olunacak? Dünyanın neresinde böyle bir başarı var? Başarısız olmak bizleri mutlu etmemeli. Bu normal sağlıklı insanların işi değil. Başarı için birlik ve beraberlik gerekiyor. İnsanlar etten, kemikten. Takımımızdaki çocuklar 20-25 yaşında gençler. En yaşlısı 30 yaşında. Hepsi moralle oynuyor. Onları her ne kadar büyük futbolcu görsek de onlarda insan. Onların yanında olmamız gerekiyor. Kendi performanslarının çok üzerinde performans göstermelerini sağlamamız gerekiyor. Bakınız geçtiğimiz hafta yaşanan sonuçlara. Hangi takımlar ne gibi başarılar elde ettiler, belli. Demek ki burada moral ve motivasyon önemli. Bizde bu morali verelim. Taraftar olarak gerçek taraftarlığımızı gösterelim. Bursaspor’un mağlubiyetine sevinen taraftarı ben taraftar olarak kabul etmiyorum."
Kaynak: cha