Trabzonspor'un sezon başında Benfica'dantransfer ettiği forveti Oscar Cardozo, müthiş bir sezon geçiriyor. Yıldız golcü Şota'dan sonra bir sezonda bordo mavili formayla ligde 15 gole ulaşan ilk yabancı olmayı başardı. Son dönemde bordo-mavililerin en flaş transferlerinden biri olarak dikkat çeken Paraguaylı yıldız, Akhisar maçında takımını 3 puana taşımakla kalmadı, krallık yarışında da iddiasını kanıtladı. Ancak esas gelişme kulüp tarihi açısından yaşandı. Şota'dan sonra bir sezonda Trabzon formayla ligde 15 gole ulaşan ilk yabancı olmayı başardı. Son dönemde bordo-mavililerin en flaş transferlerinden biri olarak dikkat çeken Paraguaylı yıldız, Akhisar maçında takımını 3 puana taşımakla kalmadı.
Sezon başında Benfica’dan transfer edilen Oscar Cardozo attığı gollerle şimdiden Trabzonspor tarihine geçti. Son dönemde bordo-mavililerin en flaş transferlerinden biri olarak dikkat çeken Paraguaylı yıldız, Akhisar maçında takımını 3 puana taşımakla kalmadı, krallık yarışında da iddiasını kanıtladı.
Ancak esas gelişme kulüp tarihi açısından yaşandı. Son dönemde başta Malouda olmak üzere yabancı yıldızların bir türlü tutunamadığı Karadeniz ekibinde, Şota’dan sonra ilk kez bir isim böylesine başarı sağladı.

22 lig maçında rakip filelere 15 gol bırakan Cardozo, 1995-96 sezonunu gol kralı bitiren Şota Arveladze’nin ardından bordo-mavili forma altında en iyi performansı gösteren ikinci yabancı forvet oldu.İlk sezonunda gol krallığı yarışında Moussa Sow, Emenike, Umut Bulut, Burak Yılmaz ve Webo gibi isimleri geride bırakan Cardozo, Beşiktaş’ın başarılı forveti Demba Ba ile de zirveyi paylaştı.

Bu arada Portekiz basınında da Cardozo’nun gollerine devam ettiği ve takımına puan kazandırmaya devam ettiği vurgulandı. 
Editör: TE Bilişim