Euroleague’de önemli bir başarı göstererek normal sezonun son maçına Top 16 yolunda büyük bir avantajla giren Darüşşafaka Doğuş, bu kader maçında tüm basketbol severleri Volkswagen Arena’da takıma destek vermeye çağırıyor.

Bu sezon ilk defa mücadele ettiği Euroleague’de son maçına Top 16 yolunda büyük bir avantajla giren Darüşşafaka Doğuş, grubun kader maçında yarın akşam saat 20.45’te Volkswagen Arena’da İsrail temsilcisi Maccabi FOX Tel Aviv’i ağırlayacak. Normal sezonun son haftasına dört galibiyetle dördüncü sırada giren Darüşşafaka Doğuş’nın Top 16 vizesini alması için, deplasmanda 84-73 yendiği Maccabi karşısında en fazla 10 sayı farklı mağlubiyetle sahadan ayrılması bile yeterli olacak.

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, önemli maç öncesinde yaptığı açıklamada, "Euroleague normal sezonundaki son maça geldik. Kendi sahamızda ve kendi seyircimiz önünde oynayacağız. Bu avantajı kullanarak maçı kazanıp Top 16’ya çıkmak istiyoruz. Çok tecrübeli ve iyi bir takıma karşı oynayacağız. Türkiye Ligi’nde Karşıyaka maçını son saniyede kazanarak da moral topladık. Bu maçta sayı avantajı hesaplarını hiç düşünmeyeceğiz. Sahaya çıkıp Maccabi karşısında galibiyet için her şeyi yapacağız." diye konuştu.

Darüşşafaka Doğuş’un ABD’li yıldızı Jamon Gordon ise maçı kazanmaya odaklandıklarını belirterek, "Yarın akşam gerçekten çok önemli bir maça çıkacağız. Çok iyi bir atmosferde oynayacağımıza eminim. Amacımız sahaya çıkıp oyuna konsantre olup antrenörümüzün vereceği taktiklere uymak olacak. Sayı farkı avantajını hiç düşünmek istemiyoruz. Ben sahaya çıkıp bu maçı kazanmak istiyorum. Bu maçta alacağımız galibiyet aynı zamanda bizim için Top 16 öncesi de bir moral motivasyon kaynağı olacak. Top 16’ya çıkmak Daçka için büyük bir başarı olacak ve böylece Euroleague’in önde gelen takımlarından biri olma yolunda iyi bir adım da atacağız." dedi.

Euroleague D Grubu'nda son puan durumu ise şöyle:

Galibiyet    Mağlubiyet    Averaj
CSKA Moskova    8    1    +115
Unicaja Malaga    7    2    +54
Brose Baskets Bamberg    5    4    +26
Darüşşafaka Doğuş    4    5    -32
Maccabi FOX Tel Aviv    3    6    -46
Dinamo Banci di Sardegna Sassari    0    9    -117.
Kaynak: cha