Doka’nın da menajerliğini yapan Nesim Özgür, bu transfer söylentileri ile ilgili da kesin konuştu. Özgür, “Doka’nın farklı bir yeri var. 4 senedir Türkiye’de. Doka Türkiye’yi benimsedi, Türkiye de onu benimsedi. Başakşehir Kulübü’nün Doka’ya karşı inanılmaz bir sevgisi var. Doka da Başakşehir’i kendi hanesi gibi görüyor. Zati 2+1 yıl sözleşmesini uzattık.” dedi.

Türkiye’ye kalifiye yabancı futbolcular kazandıran futbolcu menajeri, İstanbulsporlu daha önceki futbolcu Nesim Özgür, menajerlik, futbolcu transferlerindeki püf noktalar,Türk futboluna son zamanda kazandırdığı ve geçen yıl ligde gol krallığı yaşamış futbolcular ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Menajerlik mesleği konusundaki püf noktalarla sözlerine başlayan Nesim Özgür, “Menajerlik dair şu düşüncedeyim; ‘Az olsun, öz olsun’ yani kalifiye futbolcu getirin veya 4 yıl de bir tane futbolcu getirin. Getirdiğiniz futbolcu Türkiye’de gündem olsun ve transfer ettiğiniz o kulüp futbolcudan da hoşnut olsun” dedi.

“TEK EMEĞİ OLAN KİŞİ BENİM”

Bulgaristan’da keşfedip Sivasspor’a kazandırdığı ve geçen yıl gol kralı olan Aatif Chahechouhe ile ilgili da önemli açıklamalarda bulunan menajer Nesim Özgür’ün bu transfer sürecindeki satır başları şu şekilde:

“Aatif Chahechouhe’yi Türkiye’ye kazandıran ben ve Sivasspor Kulübü’dür. Ama tamamiyle bir menajerlik açısından baktığımız vakit tek emeği olan kişi benim. Hiç kimsenin yüzde 0,1 bile katkısı olmisimi. Aatif’ı normal bir rakama getirdik. Hatta bir madde olarak bir yetersizlik oldu ve kendi aldığımız komisyonu bile oraya iade ettik, yani Bulgar takımına. Ben iş hayatımda etik olmayı seviyorum. Zira ben yalnizca maddiyat olarak bu işe bakmıyorum. Yani Bulgar takımından Sivasspor’a aldığımda kendi aldığım belli bir komisyonu ben kendi cebimden bile oraya geri katkıda bulundum. Yani menajerle futbolcu arasında herhangi bir kontrat olması hiçbir şey ifade etmiyor. Futbolcu bir yere gitmek istediği vakit kimseye danışmak zorunda değil. Yani kulüp futbolcuyu bir yere satar ve siz bir şey kanıtlayamazsınız. FIFA’nın bu konuda kaideleri var.”

DOKA BAŞAKŞEHİR’DE KALACAK MI?

Son dönemde bilhassa Trabzonspor ile isimi transfer söylentilerine karışan İstanbul Başakşehirli futbolcu Doka’nın da menajerliğini yapan Nesim Özgür, bu transfer söylentileri ile ilgili da kesin konuştu.

Özgür, “Doka’nın farklı bir yeri var. 4 senedir Türkiye’de. Doka Türkiye’yi benimsedi, Türkiye de onu benimsedi. Başakşehir Kulübü’nün Doka’ya karşı inanılmaz bir sevgisi var. Doka da Başakşehir’i kendi hanesi gibi görüyor. Zati 2+1 yıl sözleşmesini uzattık. Doka 30 yaşında olmasına rağmen şu anda fizik olarak baktığımız vakit, futbol olarak, teknik olarak hiçbir eksiği yok. Her maçta gündem oluyor. Transferiyle ilgili bir şeyler yazılıyor ama bende öylesine okuyorum. Doka ile ilgili bir transfer vaziyeti olduğu vakit kulüp başkanı var, teknik kurulu var. Onlar karar verir. Karşılıklı bir şey olursa olur. Olmazsa da Doka Başakşehir’de çok mutlu, inanılmaz seviliyor, o da sözleşmesini uzattı ve kendi hanesi gibi görüyor” izahında bulundu.

“EN KOLAYINDAN BAŞLADIK…”

Yerli kaidesi ile ilgili soruya da yanıt veren Nedim Özgür, şu şekilde konuştu:

“Yabancı oyuncu sayısı serbest olması gerekir ama bu şekilde değil. Şimdi Türkiye’de öyle kopukluklar olacak ki; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor bunlar 13’er tane transfer yapabilir. Maddi güçleri var. Şimdi bu yila kadar küçük takımlar mücadele edebiliyordu büyüklerle. Şu anda önümüzdeki sezon 4 büyükler ve birkaç takım da iyi transferler yapacak. Borcu olan kimi 8. transferden sonra 1,5 milyon TL kadar ödemesi lazım. Bunların olması çok zor. Baya bir kopukluk olacak diye düşünüyorum. Düşünülüp de hemen anında 14 yabancı kararı alınmamalıydı. Sayıları yavaş yavaş artmalıydı. Maddi kriterler kulüplere getirilmeliydi. Önce borcu olan kulüpler borcunu kapatmalıydı ve ona göre bu karar alınmalıydı. Türk futbolunda düzeltilecek çok şey var ama biz direkt yabancı sorunuyla başladık. En son alınması gereken karar buydu aslında. Yabancı ülkelerde borçlanma kriterlerinden bütçeden yani onları temizlemeden en kolayından başladık biz.” 
Editör: TE Bilişim