Maçta yaşanan olaylar sırasında Emanuel Emenike'nin hareketi kural olarak sarı kartla cezalandırılması gerekirken hakem tarafından atlanması nedeniyle maçta kurar ihlali yapıldı. Maç iptal mi edilecek?

Fenerbahçeli futbolcu Emanuel Emenike'nin kendi taraftarı tarafından yapılan protestolara dayanamayarak formasını çıkarıp üzerine tükürdükten sonra saha kenarına gelmesi Türkiye Futbol Federasyonu kurallarına göre sarı kartla cezalandırılması gerekirken hakem Fırat Aydınus bu durumu es geçti.

Yapılan kural ihlali ise spor yorumcularının ve taraftarların da dikkatinden kaçmadı. Türkiye Futbol Federasyonu talimatlarına göre maç sırasında forma çıkarmanın cezası sarı kart. Bu kartın atlanması ile maçın tekrar edilmesi gündeme geldi.

Dün oynanan Kasımpaşa Galatasaray maçında formasını çıkaran Burak Yılmaz sarı kart ile cezalandırılmıştı.

Olaylı maçın ardından Moussa Sow'un golüyle kazanan Fenerbahçe'nin sevincini kursağında bırakacak gelişmeler yaşanabilir. Çünkü Türkiye Futbol Federasyonu tarafından basılan kural kitabına aykırı bir yönetim içeren maçın tekrar edilmesi gerekiyor.

Bu sezon lehine yapılan hakem hatalarıyla dikkat çeken Fenerbahçe'nin Beşiktaş ile yaptığı maçtan sonra Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin bir araya gelmesi bekleniyor. Yapılacak toplantıda maçın tekrar oynanması kararının verilmesi ihtimali yüksek. Çünkü sezon başından beri bariz bir şekilde hakem hataları Fenerbahçe lehine yapıldı. Bu kez de Fenerbahçe lehine sonuçlanmış bir maçın kural hatası olmasına rağmen tekrar edilmemesi kararı verilmemesi durumunda Türkiye Futbol Federasyonu'nun büyük bir tepkiyle karşı karşıya kalacağı düşünülüyor.

Tepkilerden çekinen TFF yetkililerinin maç ile ilgili tekrar kararı vermesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim