Potadaki en güzel hikayesini yazma yolunda dolu dizgin ilerleyen Fenerbahçe Ülker’de menajer Ömer Onan, 2-0’a gelen Maccabi çeyrek final serisi için, “Biz İsrail’e işi bitirmeye gidiyoruz. 2 mağlubiyet alan Maccabi tabii ki reaksiyon gösterecek ama biz onlara evimizdeki maçlarda gerekli mesajı verdik. Orada da sakin kalmamız lazım. Onlara sevdikleri hızlı hücum şansını tanımamız gerekiyor” dedi.
İşlerinin kolay olmayacağının altını çizen Onan, “3 olmadan seri bitmeyecek bunun farkındayız. Tabii ki serinin bitip bitmeyeceğini oyuncuların parkede ortaya koyduğu performans belirleyecek ama biz her maça olduğu gibi orada da galibiyet için savaşacağız” diye konuştu.

'BU ÇOCUKLAR HEDEFE İNANDI'

EUROLEAGUE’de sezon boyunca iyi işler yaptıklarını anlatan Ömer Onan, “Maccabi belki bizden daha tecrübeli, daha çok Final Four yaşamış ve şampiyonlar tatmış olabilir; ama bu sezon bizim nasıl performans sergilediğimizi herkes biliyor. Seride ilk maçın zor geçeceği belliydi ama kazandık. İkinci maçta daha az hata ile oynayıp, sert savunma yapınca ezici üstünlük sağladık” ifadesini kullandı.

Birbirine çok bağlı oyunculardan kurulu takım kimyasına dikkat çeken F.Bahçe Menajeri, şöyle devam etti: “Hedefe inanmış basketbolcular verilen taktiği sonuna kadar yapmaya çalışıyor. Biz geriye düşsek de en ufak bir tartışma yok, takım olarak inanmışlık var.”

'EN BÜYÜĞÜ OBRADOVIC'

OBRADOVIC’in Avrupa’daki en büyük hoca olduğunu belirten Ömer Onan, “Avrupa basketbolundaki etkisi zaten biliniyor. Bu başarıyı Fenerbahçe’de göstereceği de aşikardı. Çünkü kariyeri boyunca her gittiği ülkede bunu sonuna kadar göstermiş. Her gittiği takımda kupalar kazanıp, hedefe yürümüş aynı şeyi burada bu oyuncu grubuyla yapmasının kimseyi şaşırtmaması lazım. Takım üzerinde etkisi çok fazla ve her oyuncu ona güveniyor” şeklinde konuştu.

ARENA 40 BİN KİŞİLİK DE OLSA DOLARDI

“Fenerbahçe Ülker son zamanlarda büyük yatırımlar yapıyor ve taraftarların Final Four tezahüratları tabii ki Obradovic için de takım için de müthiş itici güç. Böyle bir seyirciye sahip olmak müthiş bir şey. Çok büyük destek veriyorlar iki gündür telefonları neredeyse kapatma durumuna geldik. 40 bin kişilik salon olsa dolacak. Herkes maça gelip destek vermek için uğraşıyor. En zor anlarda taraftar etkisini gösteriyor. Maccabi ile serinin ilk maçının ortalarında taraftar ayağa kalkarak desteğini verdi ve bizim o maçtaki dönüşümüzde en büyük etkenlerden biri de seyirciydi.”

Rakamlar

11.250
Bu sene 11 bin 250 taraftar ortalaması tutturan Fenerbahçe Ülker, Euroleague’de en yüksek taraftar ortalamasına sahip üç takımdan biri.

21
Sarı lacivertliler Euroleague’de toplamda 21 galibiyet elde etti.

9
Fenerbahçe Ülker, 9 maçlık deplasman galibiyeti serisiyle Euroleague tarihinin en iyi ikinci derecesine imza attı.

13’te 12
Sarı lacivertliler bu sezon Euroleague’de oynadığı son 13 maçın 12’sini kazandık. 
Editör: TE Bilişim