Sarı lacivertlilerin isteği kabul edilirse, bugün ya da yarın Volkan Tahkim’de sözlü savunma yapacak.
Cezanın centilmenlik dışı olarak değiştirilmesi ya da ertelenmesi istenecek. Önceki emsaller gösterilecek.
F.BAHÇE’ye, PFDK’dan ceza yağdı. Trabzonspor maçında kırmızı kart gören Caner Erkin’e 1, kaleci Volkan Demirel’e rakip takım idarecisine yönelik hakareti nedeniyle 4 maç men, Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu’ya da açıklamaları yüzünden 45 gün men cezası verdi.

Sarı lacivertliler bu sabah gerekçeli kararın ellerine ulaşmasının ardından Volkan Demirel’in cezası için tahkim kuruluna duruşma isteği ile başvuracak. Bu istek kabul edilirse bugün ya da yarın yapılacak duruşmaya Fenerbahçe avukatları ile birlikte yönetici Deniz Tolga Aytöre ve Volkan Demirel de katılacak. Fenerbahçeli hukukçular cezanın centilmenlik dışı olarak değiştirilmesini ya da ertelenmesini isteyecek.

EZELi RAKiPLER ÖRNEK GÖSTERiLECEK!
2011-2012 sezonunda başlanan ertelenme cezasının Galatasaraylı ve Beşiktaşlı futbolculara defalarca uygulanmasına rağmen bugüne kadar hiçbir Fenerbahçeli futbolcuya uygulanmadığını belirten sarı lacivertli hukukçular, kuralın kendileri için de geçerli olduğunu ifade edecekler.

Fenerbahçeli yöneticiler PFDK’daki oylamanın 6’ya 1 bitmesinden dolayı umutlular. Bir üyenin cezanın daha düşük yani centilmenlik dışı hareketten verilmesi gerektiğini söylemesinin kararın tartışılır olmasının göstergesi olduğunu düşünüyorlar. Hakem Bülent Yıldırım’ın raporunda olayın 5-6 metre önünde olduğunu yazması da Fenerbahçe’nin savunmasının parçası olacak.

“HAKEMiN DUYMASI MÜMKÜN DEĞiL”
SARI lacivertliler o kadar gürültülü bir ortamda hakemin Volkan’ı sağlıklı bir şekilde o uzaklıktan duymasının mümkün olmadığını belirtecekler.
F.Bahçe’nin savunmasındaki bir diğer faktör de Volkan’ın “İki O.Ç. arıyor diye etkilenip yanlı maç yönetiyorsunuz” sözleri. Bu lafların kime edildiğinin belli olmadığını belirten hukukçular, Bülent Yıldırım’ı sadece bir kişinin aradığını maçtan önce hakeme yönelik ise 3 kişinin açıklama yaptığını belirtecek. Ortada 2 kişinin gerçekleştirdiği bir eylem olmadığı vurgulanacak. Bu nedenle küfürün muhattabının bulunmadığı belirtilecek ve cezanın centilmenlik dışı harekete çevrilmesi istenecek.

DAHA ÖNCE CEZASI ERTELENEN OYUNCULAR
Gökhan Zan (Galatasaray)
Mustafa Pektemek (Beşiktaş)
Gökhan Töre (Beşiktaş)

Volkan 3 lig maçında yok
VOLKAN Demirel, yapılıcak itirazdan bir sonuç alamazsa ligdeki üç zorlu maçta takımını yalnız bırakacak. Kupadaki Rize maçında 1 maçlık cezasını çeken Volkan, G.Antep, Akhisar ve Konyaspor maçlarında olmayacak.

Caner Antep’te oynayacak
PROFESYONEL Futbol Disiplin Kurulu tarafından 1 maç ceza alan Caner Erkin, geçtiğimiz gün kupada oynanan Çaykur Rize maçında forma giyemeyerek bu cezasını çekmiş oldu. Milli futbolcu bu nedenle hafta sonu oynanacak Gaziantepspor maçında takımdaki yerini alabilecek. 
Editör: TE Bilişim