Süper Lig'in kaptanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzuruna çıktı. Cumhurbaşkanlığı sarayında gerçekleştirilen dev zirveden 'birlik' mesajı çıktı. Son dönemde gündemden düşmeyen sporda şiddete karşı takım kaptanları hep bir ağızdan 'fair-play' çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe'nin geçtiğimiz hafta Çaykur Rizespor deplasmanından dönerken Trabzon'da silahlı saldırıya uğraması sebebiyle yaşanan olaylar hakkında fikir alışverişinde bulunmak için Yıldız Sarayı'ndaki Mabeyn Köşkü'nde 18 Süper Lig takımının kaptanları ile bir araya geldi. Toplantıda, takım kaptanlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de hazır bulundu. Süper Lig'de yer alan takım kaptanlarının kabulü, samimi bir atmosferde, herkesin görüşlerini dile getirme imkanı bulmasının yanı sıra, futbolseverler başta olmak üzere kamuoyuna birlik ve beraberlik mesajı verilmesine de vesile oldu.


Kaptanlar: Fair-play fiiliyata geçmeli, herkes duyarlı olmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasını yapmasının ardından toplantıya katılan yetkilileri ve takım kaptanlarını tek tek dinledi. 4 Nisan'da Fenerbahçe kafilesinin maruz kaldığı saldırının derin üzüntüye sebep olduğuna değinen katılımcılar, saha içindeki şiddetle de saha dışındaki şiddetle de mücadele için azami gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Takım kaptanları, Türk futbolunda 'fair-play'in fiiliyata geçirilmesi için yöneticilerden oyunculara, siyasetçilerden medya mensuplarına varana kadar herkesin duyarlılık sergilemesi, sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine değindi. Toplantıya tercümanıyla birlikte katılan Trabzonspor Kaptanı Jose Bosingwa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu buluşmaya vesile olması sebebiyle teşekkür ederek, "Önemli olan oyuncular olarak bizlerin de, saha içinde de saha dışında da davranışlarımızla daima pozitif mesaj vermeyi başarmamız" dedi.


Kanunun uygulanmasında düzenlemeler yapılmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un kendisinin Başbakanlığı döneminde çıkarıldığına işaret ederek, problemin çözümü için uygulamaların hayata geçirilmesi kadar tespit edilen eksikliklerin de yeni düzenlemelerle giderilmesinin önemli olduğunu vurguladığı belirtildi. Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç bu konuda federasyon ve kulüpler ile daimi istişare halinde olduklarını belirtirken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in ise, "Futbolda şiddeti önlemeye yönelik düzenlemeler hem caydırıcı hem de uygulanabilir olmalı. Bu başarılırsa daha iyi netice alırız" görüşünü dile getirdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine ikramda bulunduğu konuklarıyla yaptığı sohbet yaklaşık 1,5 saat sürdü. Erdoğan, dış faktörlerden etkilenmemelerini ve Fair Play'den taviz vermemelerini tavsiye ettiği konuklarına futbol sezonu sona erdiğinde İstanbul'da Huber Köşkü'nde kendileriyle tekrar bir araya gelme arzusunda olduğunu da söyledi.

Emre Belözoğlu: Cumhurbaşkanı saha içi uyarısı yaptı...

Tavırlarınıza dikkat edin

Fenerbahçe'nin kaptanı Emre Belözoğlu toplantı sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, "Olayın başından beri hep yanımızda oldu. Beni, İsmail hocamı ve sayın başkanımızı aradılar. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum" derken, "Bu süreçte yaşanan olaylar görüşüldü. Fenerbahçe futbol takımının yaşamış olduğu olaylar ile alakalı herkes görüşünü beyan etti. Oyuncu grubu olarak saha içinde arkadaş olduğumuzu, kendi takımlarımızın formaları adına mücadele ettiğimizi maç bittiğinde arkadaşlığımızın, dostluğumuzun baki kaldığı yönünde görüşmeler yaptık. Cumhurbaşkanı biz oyuncu grubunun sahanın içinde hal, hareketlerimize, tavırlarımıza dikkat etmemiz gerektiği yönünde telkinde bulundu. Bu gelinen sürecin başka aktörleri de var. Bize söylediklerinin önemi vardı" sözlerini kullandı.



KRAVAT HEDİYE ETTİ

Tarihi toplantı son derece olumlu havada geçerken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kabul sonrasında tek tek uğurladığı misafirlerine buluşmanın anısına birer kravat hediye etti.

Dev zirveye kimler katıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören
TFF Birinci Başkanvekili Servet Yardımcı
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ
Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yard. Mesut Hoşcan

Kaptanlar

Galatasaray: Selçuk İnan
Fenerbahçe: Emre Belözoğlu
Beşiktaş: Tolga Zengin
Trabzonspor: Jose Bosingwa
Bursaspor: Ozan İpek
Eskişehir: Sezgin Coşkun
Başakşehir: Mahmut Tekdemir
Kasımpaşa: Adem Büyük
M.Sivasspor: Adem Koçak
Gaziantepspor: Elyasa Süme
G.Birliği: Ramazan Köse
T.Konya: Hasan Kabze
Ç.Rizespor: Kıvanç Karakaş
Mersin İ.Y: Servet Çetin
Akhisar Bel.: Güray Vural
SAİ Erciyes: İlhan Parlak
K.Karabük: Erdem Özgenç
Balıkesir: Gökhan Ünal

Editör: TE Bilişim