Galatasaray'ın sezon başında renklerine bağladığı ancak FIFA Transfer Eşleştirme Sistemi'nde yaşanan imza problemi nedeniyle lisansını çıkartamadığı Alman futbolcu Kevin Grosskreutz'un, Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Stuttgart için Sağlıkkontrolünden geçtiği bildirildi.
Alman kulübünden yapılan açıklamada, 28 yaşındaki Grosskreutz'un bugün Stuttgart'ta Sağlıkmuayenesinden geçtiği, ancak oyuncunun transferiyle ilgili iki kulübün henüz bir anlaşma sağlayamadığı ifade edildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Stuttgart'ın sportif direktörü Robin Dutt da Kevin Grosskreutz'un transferinin henüz gerçekleşmediğini, Galatasaray ile kısa sürede anlaşmaya varacaklarını umut ettiğini söyledi.

Kevin Grosskreutz'un mükemmel niteliklere sahip bir futbolcu olduğunu ifade eden Robin Dutt, Alman oyuncunun çeşitli mevkilerde oynayabileceğini ve kadrolarına güç katacağını kaydetti. Dutt ayrıca, Grosskreutz'un İstanbul'daki talihsiz dönemin ardından yeniden futbol oynamak istediğini belirtti.

Kevin Grosskreutz, sezonun ilk yarısı tamamlanmadan önce Galatasaray'da devam etmek istemediğini açıklayarak ülkesine dönmüştü. Bonservisi için 1,5 milyon avro, sezonun ilk yarısındaki ücreti olarak da 925 bin avro ödenmek durumunda kalınan Grosskreutz, sarı-kırmızılı formayı yalnızca 2 özel maçta giymişti.

Artem Kravets de açıklandı

Öte yandan Stuttgart, Dynamo Kiev'den Artem Kravets'in de sağlık kontrolünden geçtiğini açıklarken, 26 yaşındaki forvetin kiralanması için Ukrayna ekibi ile anlaşmaya yakın oldukları belirtildi.

Editör: TE Bilişim