Galatasaray'ın eski yıldızlarından Falko Götz, Mario Gomez'in Beşiktaş'ta uykusundan uyandığını söyledi.

NTV Spor'un sorularını yanıtlayan sarı kırmızılı eski futbolcu Falko Götz, Türk futbolunu yakından takip etiğini ifade etti. Götz, Beşiktaşın'ın Alman forveti Mario Gomez'i de övdü. Gomez'in Beşiktaş'la yeniden çıkış yakaladığı kaydeden Götz, "Mario Gomez Beşiktaş'ta uykusundan uyandı. Yakın zamana kadar ne Almanya'da ne Avrupa'da kimse O'ndan bahsetmiyordu. Sakatlıkları nedeniyle gündemden uzak kaldı. Gomez, Beşiktaş'ta adeta yeniden doğdu ve müthiş bir geri dönüş gerçekleştirdi. Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Löw, onunla görüşmek için İstanbul'a geldi. Ve Gomez şimdi yeniden Milli bir futbolcu." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Alman futbolcular için önemli bir ülke olduğunu belirten Götz, vatandaşlarının Türkiye'de yaşamaktan dolayı memnun olduğunu ifade etti.

Birçok önemli futbolcunun Türkiye’de forma giydiğini belirten Götz, "Eskiden beri birçok önemli alman futbolcu Türkiye'de oynadı. Türkiye'de Alman futbolcuların sayısının artacağını düşünüyorum. Eskiden beri burada oynayan vatandaşlarım kendilerini hep evlerinde hisseti. Ben de onlardan biriyim. Buradaki ev sahipliği olağanüstü. Daha önce Türkiye'de oynayan Michael Fink, bir dönem benim oyuncumdu. Her sohbetimizde Türkiye'de çok iyi zaman geçirdiğini anlatırdı." dedi.

Falko Götz, Türkiye'nin bir dönem yakaladığı başarılardan uzak kaldığını söylerken, "Türk futbolunu 20 yıldır yakından takip ediyorum. Harika zamanları oldu ama şimdi o seviyede biri değil. Futbolcuların biraz daha yıldızlaşması gerekiyor. Bu noktada Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na katılması çok önemliydi. Yine de zorlu bir gruba düştüğünüzü söylemem lazım. Futbolcuların işi hiç de kolay değil." şeklinde konuştu.

Süper Lig'i de yakından takip ettiğini dile getiren Alman futbol adamı, Türkiye'den teklif aldığını ve bir gün Türkiye'de çalışabileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: cha