Karşılaşmanın oynanacağı Estadio da Luz Stadyumu'nda düzenlenen toplantıda ilk olarak Hamzaoğlu konuştu.


"Psikolojik olarak rahat olan taraf hangi takım olacak?" sorusuna Hamzaoğlu, "Biz olacağız. Çünkü Benfica bize kaybetti. Yarınki maçı da kazanıp rahatlamayı düşünecektir. Nasıl oynamamız gerektiğini bilerek, en iyi sonuçla ayrılmaya konsantre olduk" dedi.


Benfica'nın takım olarak iyi hücum ettiğini dile getiren Hamzaoğlu, "Kişisel olarak iyi oyunculara sahipler ama hücum olarak iyiler. Savunmada da zaafları var. Yarın puan alamazsak Benfica garantilemiş olacak. Bizim elimizde bir şey kalmayacak. O yüzden böyle bir şey düşünmüyoruz. Bizi gruptan çıkaracak sonucu almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Teknik direktör, kadroyu henüz şekillendirmediklerini vurgulayarak, "Son antrenmandan sonra kararımızı vereceğiz. Daha henüz kiminle oynayacağımız netleşmedi. Gaitan'a özel önlem düşünmüyorum. Hiçbir zaman özel bir önlem düşünmüyorum. Bütün oyunculara karşı önlemlerimizi almamız gerekiyor" diye konuştu.


Hamzaoğlu, sözlerine şöyle devam etti;


"Gruptan çıkmak istiyorsak yarınki maçtan galibiyetle ayrılmamız lazım. Kazanmak için atak yapmamız lazım. Karşımızda iyi bir takım olduğunu unutmadan mümkün olduğunca atak yapıp rakibimize zor anlar yaşatmak istiyoruz."


Teknik adam ayrıca, kadroda çok fazla sürpriz olmayacağını belirterek, "1-2 oyuncu ile ilgili netleşmesi gereken şeyler var. Çok büyük ölçüde değişiklikler olmayacak" şeklinde konuştu.


Takım kaptanı Selçuk İnan ise, "Her zaman bunu söylemişimdir; benim performansımın yükselmesi takımımla doğru orantılı. Birbiriniz için mücadele ederseniz ve iyi oyuncusuysanız performansınız yükseliyor. Ben de performansımın artmasını takımıma bağlıyorum" ifadelerini kullandı.


"Yarın gruptan çıkma anlamında önemli bir maç. Takımdaki hava nasıl?" şeklindeki soru üzerine Selçuk, "Yarın ki maçın ne kadar zor olacağının farkındayız ama nasıl kazanacağımızı biliyoruz. İçeride yenmiştik, burada da yenmek istiyoruz. Yarın maçı kazanırsak gruptan çıkarız. Takımdaki hava çok iyi. Herkes inanmış durumda. Sabırsızlıkla yarınki maçı bekliyoruz. İstediğimiz oyunu ortaya koyarsak maçı inşallah kazanırız" dedi.


Selçuk, "Yarın Galatasaray için beraberlik iyi bir sonuç olur mu?" şeklindeki soru üzerine de şunları söyledi;


"İyi bir sonuç olmasa da kötü sonuç da diyemem. Böylesine önemli rakiplere karşı maçı kazanamıyorsanız kaybetmemek de önemli."


Genç oyunculara sürekli öğütler verdiğini dile getiren tecrübeli kaptan, "Biz hiçbir takım oyununu kaybetmedik. İyi bir takım olmak iyi bir arkadaşlıktan geçer. Profesyonellikte kendime çok dikkat ediyorum. Bu seviyede kendinize bakmazsanız başarılı olmanızda söz konusu değil. Bunu genç arkadaşlarımızla da paylaşıyorum. Bazen haddimi aşıyorumdur ama iyi bir oyuncu olmak istiyorsanız fedakarlık yapmak zorundasınız. En ufak bir emeğimiz geçse genç arkadaşlarımıza bundan daha mutlusu yoktur" şeklinde konuştu.


Selçuk İnan, ilk maçta erken gol yediklerinin ve bunun için hazırlık yapıp yapmadıklarının sorulması üzerine de, "Onunla ilgili hazırlık yapmadık. O sadece konsantrasyon eksikliğiydi. Bu hatalar bizim gibi takımlara yakışmaz. Gereken dersleri çıkardık, bir daha böyle bir hata yapmayacağız" diye konuştu.


Bu arada temsilcimiz Galatasaray, karşılaşmanın oynanacağı Estadio da Luz Stadyumu'nda yaptığı antrenmanla Benfica maçının hazırlıklarını tamamladı.
Editör: TE Bilişim