Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Biz vakit vakit parça halinde gözüksek bile böyle güç günlerde bir yumruk, bir ses, bir gövde olabiliyoruz" diye belirtti .
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Spor Toto Süper Lig takım kaptanlarını kabulüne ait açıklamalarda mevcut bulunan Gümüşdağ, "Cumhurbaşkanımıza, bu program yoğunluğuna rağmen kabulünden dolayı şahsım ve futbolcu kardeşlerim ismine bir defa daha teşekkür ediyorum" diye açıkladı .

F.Bahçe Futbol Takımı kafilesini taşıyan otobüse önceki hafta gercekleşen silahlı saldırının iki gün akabinda Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde ortak basın birleşimi yaptıklarını hatırlatan Gümüşdağ, "Oradaki resim çok fazla anlamlıydı. Tek ses, bir yürek olduğumuzu bilhassa gördük ve gösterdik. Bunun mutluluğunu yaşadık. Hemen akabinde Süper Lig takım kaptanlarının da bu birlik ve beraberlik görüntüsünü vermesi... Esasen bir manada kaptanlarımızı, yeşil sahalardaki iyi niyet elçilerimiz olarak yorumlayabiliriz. Bu sebepten ötürü onlar da bu konuda çok fazla dikkat ederlerse, bu dönemdeki birlik, beraberlik ve kardeşlik için çok fazla daha önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Saha içinde rekabet var fakat alan dışında da 90 dakika bittiğinde tekrar sevgi, arkadaşlık, kardeşlik ve dostluk var" diyen Gümüşdağ, sözlerini şu şekilde devam ettirdi :
"Esasen biz baktığınızda, vakit vakit parça halinde gözüksek bile böyle güç günlerde bir yumruk, bir ses, bir gövde olabiliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da geçmiş zamanda profesyonel futbolcu olması, sporcu olması çok fazla anlamlı. Pazar günkü kabulde onun da çok fazla önemli tavsiyeleri oldu, çok fazla önemli görüşlerini aldık. Özellikle ne kadar maç kazanma arzusu, adrenalin yükseldiği bir yer da olsa 90 dakika bittikten akabinde dost, dost , kardeş olmamız gerekliliğini Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Futbolcular da esasen o duygular içindeydi. Bunu bir defa daha Cumhurbaşkanımızın önünde ifade etmiş oldular. Kabulünden dolayı çok fazla sevinçli olduk."
Gümüşdağ, saldırıyı yapan faillerin en kısa zamanda bulunmasını dileyerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız da bu olayı yakından takip ettiğini, bu konuda çok fazla hassas olduğunu ve bizzat veri (bilgi) almakta olduğunu ifade etti" diye belirtti .
Gümüşdağ, bazı takım kaptanların da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın huzurunda isteklerini, sevgi, dostluk, kardeşlik duygularını bir defa daha dile getirdiklerini aktararak, sözlerini şu şekilde bitirdi:
"Hatta bazıları da 'efendim bundan akabinde çok fazla daha dikkatli olacağız' söylediler . Esasen baktığınızda, esasen alan dışında öyleler. Zaman vakit tribünlerin yapmış olduğu olumsuz tezahüratların etkisinde kalıp, değişik davranabiliyorlar. Bu sebepten ötürü onlar da daha dikkatli olacak. Biz de daha dikkatli olacağız. Hepimizin futbolun marka değeri için futbolun o özlenen arzu ettiğimiz noktaya gelebilmesi için üzerine düşeni yapması gerek ki hep beraber futbola katkı verelim."  
Editör: TE Bilişim