Galatasaray Odeabank’ın yıldız isimlerinden Göksenin Köksal, Galatasaray’a olan sevgisinden, kariyerine ve özel hayatına kadar birçok konu hakkında açıklama yaparken, "Galatasaray benim için bir aşk, bir tutku." dedi.

"Galatasaray’ın altyapısından yetişmek benim için büyük bir gurur." diyen sarı kırmızılı formanın ve armanın hayatındaki öneminin altını çizen Göksenin Köksal, Galatasaray.org editörü İrem Berrak’a yaptığı değerlendirkede hedeflerini de anlattı. Göksenin,
Galatasaray Odeabank forması altında alt yapıdan yetişerek Euroleague’de forma giyme şansını elde eden ilk isim olduğunu belirterek, "Galatasaray benim için bir aşk bir tutku. En büyük hayalim bir gün arma temsilini kaptan olarak yapmak." şeklinde konuştu.

"BASKETBOLCU OLMASAM FUTBOLCU OLABİLİRDİM"

Röportajında özel hayatı ve çocukluk yılları hakkında da konuşan Göksenin Köksal, basketbol dışında birçok spor dalı ile ilgili olduğunu ifade etti. Çocukken aynı anda karate, futbol, basketbol ve yüzme sporlarını bir arada yürüttüğünü belirterek şunları söyledi:

"Galatasaray sevdasının yanına basketbol aşkı da eklenince profesyonel spor hayatıma basketbolcu olarak devam etme kararı aldım. Bu kararımı almam da üzerimde büyük emeği olan sayın Sedat Tali’nin de büyük katkısı var. Ama şunu itiraf etmeliyim ki, basketbolcu olmasam futbolcu olabilirdim."

"GALATASARAY ARMASI ALTINDA SIRADAN BAŞARIYLA YETİNİLMEZ"

2014-15 sezonunda yaşadığı ağır sakatlık ve kiralık olarak gittiği Darüşşafaka günlerinin ardından Galatasaray formasına yeniden kavuştuğu süreci değerlendiren Göksenin, "Galatasaray’da çok iyi bir sezonu geride bırakıp A Milli Takıma seçilmiştim. Tam her şey iyi giderken talihsiz bir sakatlık yaşadım. Sakatlık sürecini yaşımın genç olması sebebiyle çok yüksek tempoda çalışarak çok şükür beklenilenden daha çabuk atlattım." dedi.

O dönem en büyük hedefinin sakatlığını en kısa sürede atlatmak olduğunu da belirten Göksenin Köksal, "Kariyer planlamamı yaparken kendime kısa ve uzun vadeli hedefler belirliyorum. Bu hedeflere göre kendimi motive ediyorum. Hayatımda içinde olduğum durumlara hep şükür ettim ama daha iyisini yapmak adına hep çıtamı yüksek tuttum. Şimdi de Galatasaray ve kariyerim için yeni hedeflerim var. Galatasaray formasını giymek zaten her zaman kendini yenilemeyi yeni hedeflerle gurur tablolarının içinde olmayı gerektirir. Bu arma altında sıradan başarılar ile yetinemeyiz." diye konuştu.

"ERGİN ATAMAN HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ"

Milli Takım formasıyla Avrupa şampiyonasında boy gösteren Köksal, antrenör Ergin Ataman’ın kendisi için çok büyük bir şans olduğunu söylerken, "Yaşım çok geçken Avrupa’nın en iyi antrenörlerinden olan, sayısız başarılara imza atmış Ergin Ataman ile çalışma fırsatı buldum. Kendisi bana çok güçlü bir kadromuz olmasına rağmen şans verdi." diyerek, şunları söyledi:

"Ergin Ataman gibi büyük bir hoca ile çalışmak benim için çok önemli. Geçen sezonu Darüşşafaka Doğuş’ta kiralık geçirmiştim. Şimdi yeniden Ergin Ataman ile çalışma şansı yakaladım ve A Milli Takım kadrosuna yükselme şerefini yaşadım. Avrupa Şampiyonası’nda oynamak her Türk basketbolcunun hayalidir, bunu başardım ve orada önemli süreler aldım. Kariyerimde Ergin hocamızın çok önemli yeri var."

Darüşşafaka Doğuş günlerine ayrıca bir parantez açan Göksenin, Oktay Mahmudi’nin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, tecbrübeli çalıştırıcının kariyerinde önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Darüşşafaka günlerinde Oktay Mahmudi’nin yanı sıra staff ekibinde yer alan ve Galatasaray’da da beraber çalışma şansı elde ettiği Recep Şen’in de kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, "Basketbol ailesi içinde sevgiyi barındıran dostlukların ön plana çıktığı çok değerli yuva gibi." dedi.

"GALATASARAY’DA YETENEK KADAR KARAKTER DE ÖNEMLİ"

Takım içinde ve özel hayatında dostluklara çok önem verdiğini ifade eden Göksenin Köksal üst düzey takımlarda iyi sporcu olmanın yanında iyi bir karaktere sahip olmanında önemine değinirken, "Müthiş yetenekli bir basketbolcu olabilirsiniz ancak karakteriniz de problem varsa tarihi kökü, değerleri olan büyük camialar da uzun yıllar kalmanız, tutunmanız çok zordur." diyerek şunları söyledi:

"Şahsen etrafımdaki herkese büyük değer veriyorum, ilişkilerimde saygıyı sevgiyi ön planda tutuyorum. Herkesle çok seviyeli bir diyaloğum var. Tabii ki yeri farklı olan Milli Takımlar da beraber oynadığım isimler var. İzzet Şafak var, Ege gibi alt yapıdan bu yana tanıdığım aynı zamanda oda arkadaşım. Yabancı sporcularla da aram çok iyi. Zaten takım olarak saha içinde dışında çok iyi diyaloglarımız var."

"ÖNCE KAPTANLIK SONRA BARCELONA"

Göksenin Köksal’a röportajlarında söylediği, 'Ben Galatasaray’ın çocuğuyum' açıklamasının hatırlattılması üzerine ise "Evet böyle diyorum çünkü ben gerçekten Galatasaray’ın çocuğuyum. Alt yapıdan bugünlere geldim. Yıllar önce kaptanlık hedefim olduğunu açıkladım. Galatasaray’da birçok hedefim var. Bu forma altında tarihe geçecek başarılara imza atmak istiyorum. Galatasaray dışında formasını giymeyi hedeflediğim tek takım ise Barcelona inşallah kariyerimin belli döneminde İspanya’da hedeflediğim bu formayı giyebilirim." ifadelerini kullandı.

"AVRUPA BASKETBOLUNDA İSPANYA VE TÜRKİYE LİDERDİR"

Türk basketbolunun ve liginin kalitesinin her gün üzerine koyarak büyüdüğünü ifade eden Göksenin Köksal, Avrupa basketbolunda İspanya ile birlikte Türkiye'nin liginin zirvede olduğu ifade ederek, "Bu benim gibi Türk oyuncular için büyük bir şans ve fırsat. Kalitesi imkanları üst düzey olan böyle bir ligde oynamak gelecekte kariyerimize büyük faydalar sağlayacaktır." dedi.

Abdi İpekçi’nin Galatasaray taraftarı ile birlikte bir basketbol arenasına dönüştüğünü ve kariyerinde bu salonda unutamadığı birçok maçın olduğunu söyleyen Göksenin Köksal, 'Bir maç var ki' diyerek söze başladı ve, CSKA Moskova maçını hiçbir zaman unutamayacağını söyledi. Başarılı basketbolcu, CSKA maçı ile ilgili olarak heyecanını şu sözlerle ifade etti:

"CSKA maçında gerek taraftarımız gerekse takım olarak biz tarihi bir gün yaşadık. Abdi İpekçi’ye namağlup olarak gelmişlerdi. Herkes bizi de yenerek yollarına devam edeceklerini düşünüyordu. Taraftarımızın harika desteği ile müthiş bir oyun ortaya koyduk. Yenilgisiz CSKA’yı mağlup ederek evine yolladık. Bu maçı hiçbir Galatasaraylı unutmaz hatta unutamaz."

"BU TAKIM EUROCUP ŞAMPİYONLUĞU İÇİN KURULDU"

Galatasaray Odebank’ın Eurocup’ta sergilediği performansı ve hedefleri de değerlendiren Göksenin, "Bu takım Euro Cup şampiyonluğu için kuruldu. Hepimiz bunun bilincinde olarak hareket ediyoruz. Çok iyi gidiyoruz ve hedefimize ulaşacağız. Grubu lider bitirdik. Şimdi sırada diğer grupta liderlik ve sonrasın da tabi ki şampiyonluk var." diye konuştu.

"BİZİM TAKIMIN 6. ADAMI TARAFTARIMIZ"

Sosyal medya da aktif olarak Twitter ve Instagram hesaplarını kullandığını ifade eden Göksenin Köksal, Galatasaray taraftarı ile sadece tribünde değil her ortamda beraber olmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Galatasaray taraftarının önünde basketbol oynamanın çok farklı bir duygu olduğuna dikkat çeken Göksenin sözlerine kendisinde ayrı yeri olan Abdi İpekçi tribünlerindeki sarı kırmızı sevdayı anlatarak son vermeyi tercih etti:

"Galatasaray taraftarı takımını tutku ile bağlı. Bu saha içinde mücadele eden sporcuları da olumlu anlamda motive ediyor. Şunu biliyoruz saha da sonuç ne olursa olsun bize son topa kadar inanan ve destekleyen bir taraftarın önünde mücadele ediyoruz. Tribün ile saha içinde oyuncalar tam anlamıyla bir bütünüz. Bizim takımın 6.adamı her zaman taraftarımız. Rakiplerimiz için en büyük caydırıcı unsur yine taraftarlarımız. Çocukluğumdan bu yana tutku ile bağlı olduğum formama anlam katan taraftarımıza yakışan hizmeti edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın."
Kaynak: cha