50. Avrupa Karate Şampiyonası’nda ikinci gün sabah seansında tatamiye çıkan Kadın Kata Milli Takımı, tarihinde ilk kez finale yükselme başarısı gösterdi.
İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen 50. Avrupa Karate Şampiyonası’nın ikinci gününe de Türk sporcular damga vurdu. Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonun sabah seansı, kata branşındaki takım elemeleriyle başladı.
Kadınlarda Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin’den oluşan Kadın Kata Milli Takımı, elemelerdeki ilk maçında Danimarka’yı, çeyrek finalde ise Hırvatistan’ı 5-0 yendi. Milliler yarı finalde son dünya üçüncüsü İtalya’yı ise 3-2’yle geçti. Bu sonuçlarla tarihinde ilk kez adını finale yazdıran Kadın Kata Milli Takımı, 22 Mart Pazar günü finalde son dünya şampiyonu Almanya ile karşılaşacak.

ERKEK KATA MİLLİ TAKIMI BRONZ İÇİN TATAMİYE ÇIKACAK
Öte yandan Orçun Duman, Arslan Çalışkan ve Ali Sofuoğlu’ndan oluşan Erkek Kata Milli Takımı, elemelerdeki ilk maçında son dünya şampiyonu İspanya ile karşılaşırken, ay-yıldızlılar müsabakadan 4-1 yenik ayrıldı. Erkek Kata Milli Takımı, İspanya finale çıktığı için pazar günü son dünya üçüncüsü Fransa ile bronz madalya için mücadele etme hakkı kazandı.
(İHA)
Kaynak: iha