Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Sarper Barış Saka, Mustafa Sönmez, Serkan Çimen
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Veysel Sarı, Bozhikov, Titi, Olivier Veigneau, Ryan Donk, Andre Castro, Oscar Scarione, Tunay Torun, Adem Büyük, Eren Derdiyok
Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Jagos Vukovic, Volkan Fındıklı, Selim Ay, Abdülkerim Bardakçı, Ömer Ali Şahiner, Mbamba, Traore, Holmen, Rijad Bajic, Dimitar Dimitrov Rangelov
Goller: Dk. 29 ve 32 Eren Derdiyok (Kasımpaşa)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 15. haftasında Kasımpaşa, Torku Konyaspor'u konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Bu arada Kasımpaşa - Torku Konyaspor maçını İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'in futbolcu izleme komitesinden bir yetkilide takip etti. Yetkilinin dün Bursaspor - Osmanlıspor maçını da takip ettiği yarın ise Fenerbahçe - Medipol Başakşehir ve 14 Aralık Pazartesi günü oynanacak Beşiktaş - Galatasaray derbi maçını da izleyeceği öğrenildi.

3. dakikada Tunay Torun sağ kanattan hızla topu rakip alana taşıdı ve topu penaltı noktası üzerine gönderdi. Andre Castro penaltı noktası üzerinde topu düzelttikten sonraki sert şutu az farkla auta gitti.

29. dakikada Kasımpaşa, Eren Derdiyok'un golü ile öne geçti. Andre Castro sağ kanattan sürdüğü top sonrasında ceza sahası içine girdi ve topu içeriye çevirdi. Kale önünde Eren Derdiyok iyi yükselerek kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi: 1-0.

32. dakikada Eren Derdiyok ile Kasımpaşa farkı ikiye çıkardı. Orta alanda yaptıkları tek toplar sonrasında sağ kanattan Tunay Torun hareketlenen Eren Derdiyok'un önüne topu bıraktı. Eren ceza sahası içerisine girdikten sonra yaptığı sert ve düzgün vuruş köşeden filelerle buluştu: 2-0.

42. dakikada topla birlikte ceza sahasına giren Tunay Torun'un şutunu kale önünde Selim Ay zorla çıkarmayı başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı Kasımpaşa'nın 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.
Kaynak: cha