Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın Başakşehir karşılaşması sonrası hakem Cüneyt Çakır'a sarılmasıyla ilgili, "O maç bitmiştir, ondan sonra ister öpüşürler, ister sevişirler. Onlar bizi ilgilendirmez" dedi.

Uslu, Gençlerbirliği galibiyetinin ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Maçın hakemi Mete Kalkavan'ı eleştiren Uslu, hep yenildiler konuşuyor, şimdi yendik konuşuyorum ifadelerini kullandı. Gençlerbirliği'ne geçmiş olsun diyerek sözlerine başlayan Uslu, ''Tribünler bağırıyor 'Çakma Cüneyt' diye. Bazen hakemler çaldıklarıyla da bazen de çalmadıklarıyla iyi veya kötü yönetmiş oluyorlar. Geçen hafta ince ince doğradılar dedi, Galatasaray'ın antrenörü. Ceza heyetine bile gitmedi. Ben ilk Beşiktaş maçından sonra yüzde yüz haklı olduğumuz halde ofsayttan gol yedik. Biliyorsunuz iki sarı kart, bir kırmızı kart verilmedi. Ben de dedim ki 'ya bizi çıtır ettiler' dedim. Ben 30 bin bir de 45 gün ceza aldım. Şimdi buradan federasyona sesleniyorum, Fenerbahçeli olduğumuz için mi bunlar yapılıyor. Lütfen çifte standart yapmayın. MHK'ye de sesleniyorum, lütfen hakemleri daha iyi eğitin. Hata değil bunlar. Bunlar çok yanlış şeyler. En aşağı 6-7 tane sarı kart verilmedi. Yani çalmadığı veya çaldığı penaltıyı söylemiyorum. Bunlar çok yanlış şeyler. Ben bu kadarlık yetineceğim, daha fazla söylemeyeceğim. Çünkü bize, özellikle bana bir ayrıcalık tanıyor ceza heyeti. Onun için bu kadarla yetiniyorum." dedi..

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uslu, hocanın dar kadrodan yakındığı, bunu da yönetimin takviye mesajı olarak algıladığı yönünde ki soruya, ''Kim konuşuyor. Yok, biz konuşmuyoruz. Herhangi bir şey konuştuğumuz zaman sorarsınız. Çünkü kimse transfer yapmıyor, transferi Aziz Yıldırım ve yönetimi yapıyor." şeklinde cevap verdi. Mahmut Uslu, transfer yapılacak mı? sorusunu ise, ''Böyle sualleri başkalarına sorun, bana sormayın." dedi. Pereira'nın Başakşehir karşılaşması sonrası Cüneyt Çakır'a sarılmasını yönündeki soruyu değerlendiren Uslu, ilgin bir değerlendirmede bulunarak, ''İnsani bir ilişkide. Diğerleri yazdı, çizdi. Güya bizler ona tepki göstermişiz. İnsani bir ilişkidir, bunlara biz yorum bile yapmayız. Gayet iyidir, devam edebilirler. O maç bitmiştir, ondan sonra ister öpüşürler, ister sevişirler. Onlar bizi ilgilendirmez." şeklinde konuştu.

Şampiyonluk sorusunu yanıtlayan Uslu, ''Birinci devre bitsin, onunla ilgili genel bir basın toplantısı ya başkan ya beraber yaparız, bir konuşuruz. Şuanda çok erken, daha bir hafta daha var. Ondan sonra birinci devre ile ilgili görüşlerimizi açıklarız." ifadelerini kullandı. Van Persie ile ilgili bir kriz yaşanıyor mu? sorusuna ise Uslu, "Hiç öyle bir problem yok. Soyunma odaları da otobüs de dahil oralarda herhangi bir problem yok, herhangi bir tepkisi de yok. Dün ve evvelsi gün antrenman yaptı, daha evvel antrenman yapmadı. Yani sakattı çünkü. Volkan'la ikisi daha yeni başladılar." cevabını verdi.
Kaynak: cha