İstanbul-(fotoğraflı)

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Duygun Yarsuvat'ı makamında ziyaret etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen görüşmede, Maltepe'deki projeler konuşuldu ve fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşme sonrası Yarsuvat, Ali Kılıç'a, imzalı Galatasaray forması hediye etti.

ALİ KILIÇ: "GALATASARAY'I MALTEPE'YE BEKLİYORUZ"

Yarsuvat'ın göreve seçilmesinden dolayı tebrik eden Kılıç, Maltepe'deki fuar projesinden bahsedip, kentsel dönüşümle beraber üniversitelerle gelişeceğini ve nüfusunun artacağını belirterek, "Türkiye'nin en köklü kulüplerinden olan ve Avrupa'da sayısız başarılara imza atmış olan Galatasaray'ı, Maltepe'de görmek istiyoruz. Bu amaçla Galatasaray'ın Maltepe'de bir spor akademisi kurmasını istiyoruz. Gençlerimiz başıboş kaldıkları için uyuşturucu başta olmak üzere kötü alışkanlıklar ediniyorlar. Bunun önüne geçilmesi için sporu teşvik edip, spor alanlarını geliştirmek istiyoruz" dedi.

YARSUVAT'TAN DESTEK SÖZÜ

Duygun Yarsuvat da, Kılıç'ın çalışmalarını takip ettiklerini belirterek, "Gençlerin uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara yakalanmaması için spor gerçekten önemli bir yer teşkil ediyor. Hep şöyle düşünürüm, genç adamlar boş bırakılmamalı. Çok doğru hedefler üzerine ilerliyorsunuz. Siz böylesi güzel projeler üretirseniz Avrupa Birliği fonları da buraya akacaktır. Aslında benim gençliğim Dragos ve Maltepe'de geçti. Oraları ayrıca seviyorum. Projelerinizi desteklemek isteriz ve elimizden ne gelirse yaparız" diye konuştu.

Kaynak: dha