Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Burak Yılmaz ile uzun uzun görüştüğünü ancak milli futbolcunun gitmekte ısrar ettiğini söyledi.

Sarı kırmızılı takımın sahasında Torku Konyaspor ile golsüz berabere kaldığı maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, Çin'e transferi bitmek üzere olan Burak Yılmaz konusunda açıklamalarda bulundu.

Golcü oyuncunun Çin'e transferi konusunda karar merci olarak birinci sırada Burak Yılmaz olduğunu vurgulayan Mustafa Denizli, "Futbolcularımıza teklif gelmesi bizi üzmez, beni sevindirir. Sadece kulübe değil Burak Yılmaz'a da ciddi teklif geldi. Burak ile uzun uzun görüştüm. Burak Yılmaz, gitmek istediğini belirtti. Burada kendisi durumunu tayin edecek birinci kişi Burak idi. O da ısrarla bir takım nedenlerle gitmek istediğini söyledi. Akşam rahat bir uyku sonra tekrar değerlendiririz, görüşürüz dedim. Akşam toplantıdan sonra bir kez daha geldi. 'Hocam ben durumu değerlendirdim ısrarla gitmek istiyorum' dedi. O aşamadan sonra Burak'a fazla etkide bulunmam söz konusu değildi. Burak benim beğendiğim, insan olarak kişiliğini sevdiğim birisidir. Ayrılıklar kolay değildir. Kulüpler talepleri değerlendirir. Yönetimde hem ödedikleri hem de aldıkları ile 18-20 milyon Euro kazanacak. Şartlar yönetim tarafından olur benim dışında olmaz. Benim kararlarım yönetim kararlarının üzerine çıkamaz. Neticede atılmış imzalar yoktur. Hayırlısı olsun." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Zor dönemde görev aldınız. Mali fair play'ın şartların ortaya çıkması. Burak gibi bir oyuncunun gitmesinden sonra kendinizi nasıl hissediyorsunuz?" sorusuna ise tecrübeli hoca, "Benim küstüm oynamıyorum deme şansınız yok. Şartlar istediğimiz gibi gerçekleşmeyebilir. Ne olursa olsun bu göreve başladıktan sonra bütün şartları kabul ettiğim anlamına gelmez. Şu anda zor tabloyla karşı karşıyayız. Böyle günlerde boğuşmak zaman zaman üzüleceğiz bu hedefi gerçekleştirmek zorundayız düşündüğüm tablonun ocak ayında gerçekleşmemesine üzüldüm. Bunların üzerinde başka iki görüntülü oyun ortaya koyduk." diye cevap verdi.

Devre arasında yapılmayan transferlerin sezon sonunda mutlaka yapılması gerektiğinin altını çizen Denizli, "Ocakta gerçekleşmeyen 4 tane oyuncular takibi devam ediyor Ağustosta mutlaka gerçekleştiririz, gerçekleşme mecburiyeti var bu yapılması gereken ihtiyaçtır." şeklinde konuştu.
Kaynak: cha