Beşiktaş'ta bu sezon; ön libero, stoper ve sağ bek olmak üzere birçok bölgede forma giyen ve görevini başarıyla yapan Necip Uysal, dün basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Takımın durumundan kişisel performansına kadar birçok konuya değinen 24 yaşındaki futbolcu, ilk olarak Süper Lig’deki hedefleriyle ilgili olarak konuştu. 24 yaşındaki futbolcu, “Bu sezon derbiler konusunda sıkıntı yaşadık. Son olarak çok pozisyon bulduğumuz Fenerbahçe derbisinde son dakikada yediğimiz golle kaybettik. Şimdi önümüzde 8 haftalık bir periyot var. Hepsini kazanmak istiyoruz. Umutsuz değiliz. Derbiler çok önemli ama bence diğer maçları kazanırsak da şampiyon olabiliriz” ifadelerini kullandı.

İşte Necip’in diğer sözleri;

‘Fenerliyim dedi, ikna ettim’

“Fenerbahçe maçına çıkarken yanımıza Fenerbahçe formalı çocuklar verdiler. Koridorda biraz korkmuş gibi duran çocuğa, ‘Sen gel benimle’ dedim. Gelmek istemedi. ‘Seninle gelirsem Beşiktaşlı olurum’ dedi. Ben de, ‘Sen gel bu hafta ben Fenerli olurum’ dedim ve ikna ettim. Ardından çocuğun babası ve annesiyle konuştum. Çok iyi insanlar... Çocuk ardından babasına, ‘Fenerliyim ama bundan sonra Beşiktaş’ın kazanmasını istiyorum’ demiş.”

‘Yapabiliyorsun deyip öptü’

“Hocamız Slaven Bilic’le aramız çok iyi. Beni öptüğü maçta stoper oynuyordum. Ancak sonra beni sağ beke aldı. Bu durumdan dolayı açıkçası biraz moralim bozuldu. Demba Ba’nın Olcay’a attırdığı golün pasını ben verdim. Golün ardından Bilic’in yanına gittim, bana, ‘Gördün mü, yapabiliyorsun’ diyerek yanağımı öpüp moral verdi.”

‘Doping kuraları hep bana çıktı’

“Bu sezon sahada en çok keyif aldığımız maç Liverpool karşılaşmasıydı. O zafer, hiçbir şeye değişilmez. Son penaltı dışarı gittiğinde çok sevindim. Rakibin son atışı gol olsa, sıra bana gelecekti. O yüzden biraz daha fazla mutlu oldum. Ama Avrupa Kupası’nda sevincimi tam olarak yaşayamadım. Çünkü doping kontrolü kurası hep bana çıktı!”

Necip'ten inciler...

"Hakem hatalarının kasti olduğunu düşünmüyorum. Ancak bize diğer takımlara göre daha rahat ve kolay kart çıkarılığını düşünüyorum."

"Fenerbahçe’nin yaşadığı olay üzücü. Maalesef Türkiye’de böyle şeyler yaşanıyor. Umarım kısa sürede bu süreci atlatırlar."

"Çalışmaya her zaman devam eden birisiyim. Önce Allah sonra da hoca görüyor çalıştığımı... Sahaya çıktığımda elimden geleni yapıyorum."

"Olcay’ın düğünü yazın Almanya’da olacak. Tatilde düğün yapıyor adam! Yedi bizim tatilimizi!"

"Bayrampaşa’da ve Beşiktaş’ın altyapısında daha önceden forvet oynamıştım. Şimdi ise favori bölgem ön libero."

"Cenk Tosun ve Olcay Şahan, takımın neşe kaynağı. Onların ikisi atışıyor ve bizi çok güldürüyorlar."

"Bizim takımda gergin oyuncu yok. Çirkeflik yapmak için sahaya çıkmıyoruz. Rakiplerimize her zaman saygılıyız."
 
Editör: TE Bilişim