Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, maça kazanma arzusuyla çıktıklarını ancak bunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi. Buruk, Bir puanın kötü olmadığını belirtirken başarılı oyuncuları Aatıf Chachouehe’nun yokluğunu hissettiklerini kaydetti.

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'in 16. haftasında oynanan ve 0-0 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, maça hazırlanırken tek hedeflerinin 3 puan olduğunu ve maçı kazanmaya odaklandıklarını anlatarak, "Maçın başında bunu hissettik ve yaşadık. Ama maçın geneline baktığınızda 3 puanı hak edecek bir futbol ortaya koyamadık. Özellikle ilk 10 dakika iyi başladığımızı düşünüyorum daha sonra zaman zaman oyunu rakibin hakimiyetine verdik. Özellikle ceza sahasına girişlerde çok zorlandık. Topa sahip olmada ve oyun kurmada eksiklikler oldu. Bunlar tabi oyuncu yapısıyla da alakalı." diye konuştu.

"AATIF’IN YOKLUĞUNU HİSSETTİK"

‘Maçtan önce Aatıf bizim için çok önemli onun yokluğunu bugün aramayız’ dediğini aktaran Okan Buruk, "Hücum hattında hiç onsuz maç oynamamıştık. Zaman zaman onun yokluğunu tabi ki aradık. Oyunu ileri taşırken Eneramo’dan düşen toplarda yaptığı koşular ve birebir oyunu sevmesi bizi biraz daha ileriye taşıyordu tabi ki." dedi.

Alınan bir puanın maçın geneline bakıldığında çok da kötü olmadığını ifade eden Teknik Direktör Okan Buruk, "Kazanmak için çok istekliydik ama bazen isteğiniz sahaya yansımıyor. Bunu sahaya yansıtamadık haftaya ligin ilk yarısının son maçı var. O maçı geçtikten sonra da bizim için yeni bir sayfa başlıyor. Bunu söylemek istemiyorum ama hücum hattında kenarda fazla oyuncu yok bugünde bu anlamda zorlandık, tabi eksiklerimizde vardı. Hücum bölgesine yapacağımız takviyelerle 2. yarı bir Sivasspor ortaya çıkacaktır." diye konuştu.

"BURHAN’IN POZİSYONU PENALTIYDI"

Maçın oynandığı saha zeminin kötü olduğunu kaydeden Genç Teknik Adam, maçta hakemin penaltılarını da vermediğini savunarak, şunları ifade etti:

"Hem stresliydik hem de saha çok kötüydü. Zemin inanılmaz kötüydü bugün. Rakip takımda da bizde de zaman zaman kayan oyuncular oldu. Şuanda bizim oyuncularda topa sahip olma ve pas trafiğini yönetmede sıkıntılar var. Kendi sahamızda oynadığımız zaman aşırı bir istek oluyor. Ama bugün olumlu yansıdığını söyleyemeyiz. Maçın başında Burhan’ın pozisyonunun penaltı olduğunu düşünüyorum. Rakibinde pozisyonları vardı onları da görmek lazım ama penaltı pozisyonu olsaydı, maça 1-0 başlayabilseydik bizim için çok daha farklı olabilirdi."

"TAKVİYLEERİ ÖNÜMÜZDEKİ MAÇ SONRASI BELİRLEYECEĞİZ"

Takıma yapılacak takviyelerle ilgili de konuşan Buruk, "Son haftayı bekleyeceğiz, bazı bölgelerde çok fazla oyuncumuz var ama özellikle hücum hattında hiç oyuncumuz yok. Elimizde tek Eneramo var, birden fazla oyuncuyla hücum hattını destekleyeceğiz. Bazı bölgelerde çok oyuncu var, tabi oynayamayacak oyuncuların burada olması onlar içinde bizim içinde sorun. Bunları önümüzdeki maçtan sonra belirleyeceğiz." dedi.
Kaynak: cha