Galatasaray, Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 19. hafta maçında Osmanlıspor ile Ankara Osmanlı Stadında Karşılaşacak. 23 Ocak Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak mücadele, Lig TV ekranlarından yayınlanacak.

23 Ocak Cumartesi 2016

MAÇ: Osmanlıspor Galatasaray

SAAT: 19.00

STAT: Ankara Osmanlı Stadı

HAKEMLER: Halis Özkahya, Mehmet Cem Hanoğlu, Hakan Yemişken

YAYIN: Lig TV

Spor Toto Süper Lig'de yarın Galatasaray'ı ağırlayacak Osmanlıspor, rakibi karşısında evinde ilk galibiyetini almaya çalışacak. Eski adı Ankaraspor olan başkent temsilcisi, Süper Lig'de Galatasaray ile Ankara'da 5 maça çıktı, 3 kez mağlup oldu, 2 kez de berabere kaldı.

Başkentte Galatasaray'ı mağlup edemeyen mor-sarılı ekip, attığı 2 gole karşı, kalesinde 6 gol gördü. Taraflar Ankara'da son kez 2008-2009 sezonunda karşılaştı ve sahadan golsüz berabere ayrıldı.

GALATASARAY OSMANLISPOR MAÇI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Teknik Direktör Mustafa Denizli yönetimindeki antrenmanda sarı-kırmızılı futbolcular, Osmanlıspor maçı hazırlıklarını tamamladı. Antrenman öncesi Mustafa Denizli, oyuncularla bir toplantı gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılılar ardından ısınma ve koordinasyon hareketleriyle antrenmana başladı. Ardından gruplara ayrılan futbolcular pas ve top kapma çalışması yaptı. Ana bölümde ise iki takım halinde 10’a 10 baskıya dayalı hareketli bir pas çalışması gerçekleştirildi.

Sakatlığı devam eden Hamit Altıntop ise takımdan ayrı özel bir program dahilinde çalıştı.

"KANSER TEDAVİSİ GÖREN GALATASARAY TARAFTARIYLA GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA YAPTILAR

Öte yandan antrenmana başlamadan önce Mustafa Denizli ve kaptanlar Selçuk İnan ile Wesley Sneijder liderliğinde, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kanser tedavisi gören Galatasaray taraftarı Metin Soysal ile görüntülü bir konuşma yaptı. Teknik Direktör Mustafa Denizli, tüm takım ve Florya çalışanları adına Metin Soysal’a acil şifalar dilerken, Soysal da kendisi için yapılan jestten dolayı Galatasaray'a teşekkür etti ve bu vesile ile başarı dileklerini iletti.

GALATASARAY'A ANKARA'DA COŞKULU KARŞILAMA

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Osmanlıspor'la karşılaşacak olan Galatasaray, Başkent'te coşkuyla karşılandı.

Tezahüratlarla takımlarını karşılayan taraftarların arasından geçen Galatasaray takım futbolcuları, polis eşliğinde kalacakları otele geçti. Türk Hava Yolları'na ait özel bir uçuşla saat 18.00'de Ankara'ya gelen Sarı-kırmızılı kafilede yer alan oyuncular şöyle;

"Fernando Muslera, Eray İşcan, Cenk Gönen - Hakan Balta, Lionel Carole, Semih Kaya, Martin Linnes, Sabri Sarıoğlu, Jason Denayer - Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Jose Rodriguez, Ryan Donk, Olcan Adın - Umut Bulut, Burak Yılmaz, Sinan Gümüş."

osmanlispor-galatasaray-maci.jpg

OSMANLISPOR GALATASARAY MAÇI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Osmanlıspor, Spor Toto Süper Ligin 19. haftasında Osmanlı Stadı'nda yarın 19:00'da oynayacağı maçın hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla tamamladı. Batıkent Tesisleri'ndeki antrenman sahasının karla kaplı olmasından dolayı, önceki gün Harikalar Diyarı'ndaki kapalı halı sahaya giden Başkent ekibi bugün de yine çalışmalarını Harikalar Diyarı'nda yaptı.

Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay yönetimindeki antrenmana tedavileri devam eden Artur Moraes ve Pierre Webo katılmadı. Haftanın son antrenmanına ısınmaya yönelik koordinasyon çalışmasıyla başlayan Başkent ekibi daha sonra dar alanda pas ve 5'e 2 pas organizasyonlarıyla çalışmaları tamamladı ve maç saatini beklemeye başladı.

OSMANLISPOR'DAN GALATASARAY'A GÖZDAĞI

Osmanlıspor Kaptanı Erdal Kılıçaslan, Raheem Lawal ve Pinto Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında ağırlayacakları Galatarasay maçına ilişkin açıklamalarda bulundu. 2015-2016 sezonuna çok iyi bir başlangıç yaptıklarını hatırlatan Kılıçaslan, "Çok iyi oynadığımız maçlar var ama son dakikalarda mağlup olduğumuz veya berabere bitirdiğimiz maçlar da var. Onlar bize çok acı verdi" dedi.

KILIÇASLAN: "GALATASARAY MAÇIYLA ÇIKIŞ YAKALAYACAĞIZ"

"İkinci yarıya iyi başlamadık. Bunu açık ve net söyleyebiliriz" öz eleştirisinde bulunan Kılıçaslan, "Takım olarak bunun farkındayız ve ilk maçtan ders çıkardık. Bundan sonra maçlarımızı çok sıkı tutacağız ki ilerleyen maçlarda sıkıntı yaşamayalım. Bu çıkışımız da inşallah Galatasaray maçı ile olacak. Bizim için Galatasaray maçı zorlu olacak, bunu biliyoruz. Sonuçta Galatasaray şampiyonluğa oynuyor ama biz de kendi sahamızda ekmeğimizi kolay kolay kimseye vermeyiz. Gerçi sahamızda biraz sıkıntı yaşıyoruz ama bunu ikinci devre de çözeceğimize inanıyorum. Takıma güveniyorum ve inşallah bu maçtan üç puan ile ayrılırız" diye konuştu.

"BU DURUM BİZİ DÜŞÜNDÜRÜYOR"

Osmanlıspor'un 19 puanla 14. sırada bulunmasına ilişkin de konuşan Kılıçaslan, "Bu durum bizi ve teknik heyeti düşündürüyor ama biz önümüze bakıyoruz, pozitif düşünüyoruz ve ligde altlara düşeceğimize hiçbir zaman inanmıyoruz" açıklamasında bulundu.

PİNTO: "ÖZGÜVENİMİZİ KAYBETMEMELİYİZ"

Başkent ekibinin 27 yaşındaki Portekizli oyuncusu Tiago Miguel Baia Pinto, ikinci yarıya çok kötü başladıklarını ifade ederek, "Ortaya iyi bir oyun koyamadık, bu tabi ki üzücü ama önümüze bakmamız lazım. İkinci yarıda önümüzde daha çok maç var. Takımın kendine olan güveninin kaybolmaması gerekiyor. Bu hafta çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Önümüzdeki maçtan da iyi bir sonuç alırsak, tekrar güvenimizin yerine geleceğini düşünüyorum" dedi.

"GALATASARAY ZOR BİR EKİP"

Hafta sonu oynanacak zorlu Galatasaray karşılaşmasına yönelik değerlendirmelerde yapan Pinto, "Galatasaray çok zor bir ekip. Dünya çapında yıldızları ve çok iyi oyuncuları var. Ligin ilk devresindeki maçta galibiyet elde ettik ama şimdiki koşullar ve şartlar tamamen farklı. İlk maçta galip geldik ama şimdi onlarda galip gelmek isteyecekler. İkinci yarı evimizde oynayacağımız ilk maçta sıkı durup, çalışmalarımızı sahaya yansıtarak sahadan galibiyetle ayrılmamız gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"ONLAR DA İNSAN"

Hakem hatalarına ilişkin konuşan Pinto, "Söyleyebileceğim iki tane şey var; katıldığım şey şu, yenmemiz gereken maçı berabere, berabere bitirmemiz gereken maçları kaybettik. Dünyanın her yerinde hakem hataları oluyor. Hatalar insanın yaptığı şeyler. Onlarda insan ve hata yapabilirler. Bu hatalar bizim lehimize veya aleyhimize olabilir. Hakemler de bu oyunun bir parçası. Biz yenilgimizi veya galibiyetimizi onlara bağlamıyoruz" diye konuştu.

LAWAL: "GALATARASARAY'I TEKRAR YENECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Osmanlıspor'un 25 yaşındaki yeni transferi Raheem Lawal ise ikinci yarının ilk maçına mağlubiyetle başlamalarını "kötü oyuna" bağladı.

Nijeryalı oyuncu, "Bunlar futbolun içerisinde olan şeyler. Bazen kazanır, bazen de kaybedersiniz. Bu Cumartesi daha iyi şeyler yapabileceğimizi göstereceğiz. Tekrar Galatasaray'ı yenebileceğimize inanıyorum. Buraya geldiğimde her futbolcuya baktığımda teker teker hepsinin kalitesi var. Bu nedenle tekrar Galatasaray'ı yenebileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ligdeki konumlarının kendilerini rahatsız etmediğini belirten Lawal, "İki ya da üç maç kazanırsak tekrar yukarılara yükseliriz" dedi. Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Osmanlıspor ile Galatasaray, Cumartesi günü saat 19.00'da Osmanlı Stadı'nda karşı karşıya gelecek

gs-osmanli-maci.jpg

SÜPER LİGDE 14. RANDEVU

Galatasaray ile Osmanlıspor, Süper Lig'de yarın 14. kez karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, eski adı Ankaraspor ile geçmişte ligde 13 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray, geride kalan maçlardan 2'si hükmen olmak üzere 8'ini kazandı, başkent ekibi sadece bir kez galip geldi, 4 müsabaka ise berabere bitti. 

Geride kalan maçlarda Galatasaray'ın, 6'sı hükmen galibiyetlerden doğan 24 golüne, Ankara temsilcisi 7 golle yanıt verdi.  Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Osmanlıspor 2-1 kazandı ve rakibi karşısında ilk galibiyetini aldı.

Taraflar arasında 2009-2010 sezonunda oynanması gereken karşılaşmalar, Türkiye Futbol Federasyonunun o zamanki adıyla Ankaraspor'un lisansını iptal etmesiyle 3-0 Galatasaray lehine tescil edilmişti. 

Maçlar 

Galatasaray ile eski adları Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ve Ankaraspor olan Osmanlıspor arasında Süper Lig'de yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

2004-2005    Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Galatasaray    0-2
                     Galatasaray-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor    4-2
2005-2006    Ankaraspor-Galatasaray    1-2
                     Galatasaray-Ankaraspor    4-0
2006-2007    Ankaraspor-Galatasaray    1-1
                     Galatasaray-Ankaraspor    2-0
2007-2008    Galatasaray-Ankaraspor    0-0
                     Ankaraspor-Galatasaray    0-1
2008-2009    Ankaraspor-Galatasaray    0-0
                     Galatasaray-Ankaraspor    1-1
2009-2010    Ankaraspor-Galatasaray (Hükmen)    0-3
                     Galatasaray-Ankaraspor (Hükmen)    3-0
2015-2016    Galatasaray-Osmanlıspor    1-2

Editör: TE Bilişim