Beşiktaş'ın Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu ile yapacağı maçın yoğun kar yağışı sebebiyle ertelenmesinin ardından siyah beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, "İkinci yarının ilk maçını oynamama şanssızlığımız oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Teknik Direktör Şenol Güneş, Başakşehir Fatih Terim Stadı çıkışında yaptığı açıklamalarda karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan'ın saha şartlarının futbol oynamaya elverişli olmaması sebebiyle maçı ertelediğini dile getirerek, "Oyun başında da belliydi ama hakem de biraz zorladı. Kurallar gereği oynamaya zorlaması gerekiyordu. Kar yağdıktan sonra çizgilerin görünmemesi futbol oynamaya engel teşkil ettiği için maç tatil oldu. Bu bizim için de sıkıntılı Mersin için de. Biz kendi sahamızda iyi oynayarak kazanmak istiyorduk. Oynasaydık iyi olurdu. Rakip için de geldiği bir deplasman geri dönmesi, ekonomik krizlerin çok olduğu dönemde gelip oynaması gereken bir maçtı. Ama hava şartları bu olunca hep beraber uymak durumundayız. Artık daha sonraki tarihte oynanacak maçı bekleyeceğiz. Bizim ikinci yarı başındaki ilk lig maçını oynamama şanssızlığımız oldu. İyi tarafı bu sahada sakatlık da olabilir. Oyun olarak ne çıkacaktı bilemezdik." ifadelerini kullandı.

Hava şartları göz önüne alındığında maçın saatinin daha erkene alınabileceği yönünde bir soru üzerine Şenol Güneş, "Şanssızlık da var. Dediğiniz gibi 18.00'de oynansa bitmişti. Tersi de olabilirdi. 20.00'de oynanan maçta yağmaz 22.00'de yağabilirdi. Burası biraz tepe belki İstanbul'un iç kısımları daha iyi burada bir şanssızlık oldu. Kış döneminde maç planlaması olarak sahaların ve koşulların bir olumsuzluğu var şu anda." cevabını verdi.

Kardemir Karabükspor'la hafta içi oynanacak kupa maçının da ertelenen karşılaşmanın yarın oynanmaması için bir etken olduğunu kaydeden tecrübeli teknik adam, "Bu hava devam ederse kupanın iki ayağı bittikten sonra ilk 16'nın oynayacağı maçlar var. Belki orada sıkışıklık olabilir. Bizim için de çarşamba pazar çarşamba pazar kupa ve lig maçları var inşallah olumsuzluk olmaz." şeklinde konuştu.

Bu arada Güneş, kupa maçı için az oynayan oyuncular ve A2 takımından futbolcularla Karabük'e gideceğini belirtti.
Kaynak: cha