Sporting Lizbon Teknik Direktörü Jorge Jesus ve futbolcu Ricardo Esgaio, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda yarın Beşiktaş'la oynayacakları maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştular.


Jesus, Beşiktaş'ın güçlü ve çok kaliteli futbolculara sahip bir takım olduğunu belirterek, "Mario Gomez, Sosa ve Quaresma gibi ofansif anlamda belirleyici futbolcuları var. Ama bunlara karşı hazırlıklarımızı yaptık. Onların da işi zor olacaktır. Değerli bir maç ve kazanırsak tur atlayacağız. Beşiktaş karşısında en iyi 11'i çıkartacağım" dedi.


Portekizli çalıştırıcı, ilk olarak gruptan çıkmayı, daha sonra ise gidebilecekleri en üst yere kadar çıkmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Yarın elenirsek, bu bizim için hayal kırıklığı olmaz. Normal karşılanacaktır. 4 kupa mücadelesi veriyoruz ve bunu kaybedersek 3 kupada daha oynarız. Ama yarınki maçı kazanıp, turu geçmek istiyoruz" şeklinde konuştu.


Teknik adam, Sporting Lizbon'un ilgilendiği iddia edilen Beşiktaşlı futbolcu Ricardo Quaresma'ya ilgili de "Quaresma çok kaliteli bir futbolcu Türkiye'de bir idol. Zannediyorum o durumundan mutlu. Biz de mevcut oyuncularımızdan çok mutluyuz. Quaresma bugün çok konuşuldu. Sportingliler tabii ki onun gibi bir futbolcuyu takımlarında görmek ister. Ama Türk takımları gibi finans kapasitemiz yok" diye konuştu.


Jorge Jesus, Real Madridli Cristiano Ronaldo'nun bir televizyona yaptığı Portekiz Ligi'nde Sporting Lizbon'un çok iyi oynadığı yönündeki sözleriyle ilgili olarak, "Lige iyi başladık. Kazanmaya da devam etmek istiyoruz. Ronaldo'nun söylediklerinden gururlandım" ifadelerini kullandı.


Spor Toto Süper Lig'in, Avrupa'nın önemli ve güçlü ligleri arasında yer aldığını, büyük futbolcu ve teknik adamların bulunduğunu söyleyen Jorge Jesus, "Yine de, şimdiye kadar hiçbir Türk takımından teklif almadım" dedi.


Sportingli futbolcu Ricardo Esgaio ise, "Çok zor bir maç. Beşiktaş çok iyi bir takım, Quaresma dahil çok iyi oyunculara sahip ama bizim hedefimiz maçı kazanıp gruptan lider çıkmak. Motivasyonumuz tam. Bizim için önemli olan yarın galip gelerek turu geçmektir" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim