TEB Ankara Cup’ın beşincisi, bu yıl 12-19 Aralık tarihleri arasında Ankara Tenis Kulübü’nde gerçekleşiyor.

Ankara Tenis Kulübü'nün (ATK) ev sahipliğinde gerçekleşen TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda beşinci yıl heyecanı yaşanıyor. Bugünkü eleme maçlarıyla perdesi açılan toplam 50 bin dolar ödüllü organizasyon, 19 Aralık Cumartesi günkü tekler finaliyle sona erecek.

Türk tenisini başarıyla temsil eden Çağla Büyükakçay, İpek Soylu, Başak Eraydın, Ayla Aksu, Melis Sezer, Berfu Cengiz gibi raketlerin yanı sıra dünya çapında kayda değer sıralamalara sahip yabancı sporcular da TEB Ankara Cup’ta boy gösterecek.

Kapalı kortta düzenlenen zorlu turnuvanın basın toplantısı ise Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ATK Başkanı Ergin Fikirmen, Türk Ekonomi Bankası (TEB) Ankara Bölge Direktörü Süleyman Kahraman, TSYD Ankara Şubesi Başkanı Kerem Öncel ve milli tenisçi İpek Soylu’nun katılımıyla yapıldı.

Turnuvaya dair açıklamalarda bulunan Cengiz Durmuş, “Bundan birkaç sene öncesi ile günümüzde organize ettiğimiz uluslararası turnuva ve bu turnuvalara katılan Türk sporcu sayıları arasında çok büyük bir fark var ve bunun gururunu yaşıyoruz” derken, başta Ankara Cup ana sponsoru TEB olmak üzere Türk tenisine katkı veren tüm sponsorlara teşekkürlerini sundu. Turnuvada sekiz Türk oyuncunun doğrudan ana tabloda mücadele edeceğini söyleyen Durmuş, elemelerden gelecek isimlerle bu sayının artacağına inandığını belirtti.

Türk tenisinin başlıca destekçilerinden biri olan TEB adına konuşan Süleyman Kahraman, "Ülkemizde tenise olan ilginin ve çıtanın yükseldiğinin farkındayız ve bu yükselişi devam ettirmek istiyoruz." derken, Ergin Fikirmen de beşinci kez ev sahipliği yaptıkları bu prestijli organizasyona tüm Ankaralı sporseverleri davet etti.

Turnuvadaki yayın programı hakkında bilgiler veren Kerem Öncel, hafta boyunca yaşanacak heyecanın TRT ekranlarından izleyicilere ulaştırılacağını açıkladı.

TEB Ankara Cup’ın iddialı isimlerinden İpek Soylu ise kendisi ve ülke tenisi adına başarılı bir haftanın yaşanması yönünde dileklerini iletirken, bu çapta büyük organizasyonlara ev sahipliği yapılıyor olmasının Türk sporcular adına çok büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.
Kaynak: cha