TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Yargıtay kararını uygulamayıp, çeşitli itirazlarla zaman kazanıp sandıktan kaçtığı yönündeki iddialara ilişkin, ''Sandıktan kaçtığımız yok. Seçim kazandığımızdan daha güçlü durumdayız" yanıtını verdi. Hacıosmanoğlu, kulüpte çift başlılık olduğu iddialarını kabul etmedi, "Trabzon’da hiçbir zaman çift başlılık olmaz" dedi.
Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde gazetecilerle sohbet toplantısı yaptı. Çeşitli konularla ilgili soruları yanıtlayan Hacıosmanoğlu, Yargıtay’ın yönetimin görev süresiyle ilgili yerel mahkeme kararını uygulaması konusunda hukuki sürecin sonuna kadar gideceklerini, herkesten sabırlı olmasını beklediklerini anlatırken, "Hukuki haklarımızı kullanıyoruz. Ama temel dayanağımız; genel kurul iradesinin üstünde bir irade olmamasından kaynaklanıyor. Hukuki hangi haklarımız varsa, sonuna kadar kullanıp Trabzonspor'u başarıya taşımaktan başka bir hedef ve hesabımız yok."
Hacıosmanoğlu kendisi için kullanılan "Sandıktan kaçıyorlar" söyleminin gerçeği yansıtmadığını, seçim kazandıkları dönemden daha güçlü durumda olduklarını anlatırken şöyle dedi:
"Sandık geldiği zaman Trabzonspor sevdalılarının sandık sevdalılarına gerekli cevabı vereceğine inanıyorum. Hukuki sürecin sonuna kadar görevimizin başındayız. Hedefimiz Trabzonspor'u layık olduğu yere taşımak. Egosu olmayan bir insanım. Geldiği yeri bilip sokakta insanlarla beraber yaşayan bir insanım. Dün şehirde 3 cenaze ve 1 açılışa katıldım. İstanbul’dan gelen bazı arkadaşlar, 'Sana karşı bu kadar sevgi olduğunu bilmiyorduk' dediler. Bizi samimi Trabzonsporlular seviyor, kimseye art niyetimiz yok. Trabzonspor başkanı değil; bu kulübün samimi sevdalılarının hizmetkarıyım. Elbette  çatışma içinde olduğumuz insanlar oluyor. Onun tercih eden insanlara karşılık veriyoruz. Hiçbir zaman çatışmadan yana değilim. Benimle uğraşan varsa dün demediğimiz gibi, bugün de yarım da 'eyvallah' diyecek halimiz yok. Trabzon insanın da bu tarzımıza karşı çıktığımızı sanmıyorum."
Hacoasmanoğlu, son  yönetim kurulu toplantısında ayrılmak istediğini söylediğini ancak, zor şartlarda, büyük eleştiri alan arkadaşlarının 'Devam edeceğiz' sözü üzerine karşılık veremediğini, devam ettiğini bildirdi, "Bu yönetimden kimsenin talebi değildi, benim talebimdi" dedi.
"GEREKİRSE BU KULÜPTE GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLURUM"
Hacıosmanoğlu, görevde bulunmalarının tek sebebinin insanların sevgisinden kaynaklandığını kulübe hizmet için başkanlığını bırakıp, güvenlik görevlisi olarak hizmet etmeye de hazır olduğunu söyledi.
Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu, göreve geldikleri dönemden sonra borcun 110 milyon lira daha arttığı, yapılan transferlerle kulüp parasının sokağa atıldığı iddialarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"Devrimler sancılı olur. Hiçbir transfer döneminde aldığınız oyunculardan yüzde 100 performans alamıyorsunuz. Aldığımız oyuncuların Trabzonspor’un iskeletini oluşturduğunu görüyoruz. Şanssız, sakatlıklardan dolayı faydalanamadığımız oyuncular var. Belki aldığımız oyunculardan 1 veya 2 tanesini aldığımız fiyatın üstüne satamayız ama diğerlerini satarız. Sokaktaki insanlar da bu kadronun çok iyi iş yapacağını söylüyor."
Hacıosmanoğlu, taraftarların kendisine neden şike sürecini konuşmadıklarını sorduğunu hukukçuların konuyu takip ettiğini, yaklaşılan sonucu hep beraber göreceklerini bildirirken, "Şike sürecinde mücadele ederken arkadaşlarımız olsalar da federasyon yetkilileri ile samimi bir şekilde ilişkiye girebilecek bir karakterde insan değilim. Bir taraftan savaşırken bir taraftan dost olmam mümkün değil" dedi.
Külüp Başkanı Hacıosmanoğlu, kaleci Onur’un sakatlanmasından sonra performanslarının düştüğünü, bugüne kadar toplanan 43 puanın Trabzonspor'a yakışmadığını vurguladıktan sonra "Hala kaybetmiş olduğumuz bir şey yok. 9 hafta daha var. Bu saydığımız olumsuzluklar olmasa rahat şampiyon olurduk ama maalesef o ivmeyi yakalayamadık. Ama gelecek sezon farklı olur" diye ekledi.
DİVAN KURULU’NA TEPKİ
Hacıosmanoğlu, divan kurulu ile aralarında çekişme olduğu yönünde kamuoyunda bir algı oluştuğu ve bunun ‘çift başlılık’ olarak değerlendirildiği yönündeki bir soru üzerine bunun gerçeği yansıtmadığını belirterek şöyle devam etti;
"Trabzon’da hiçbir zaman çift başlılık olmaz. Trabzonspor’un tek başkanı, tek yönetim kurulu var. Sorumlu odur. Divan Kurulu’nu çift başlılık olarak adlandırırsanız o zaman başkanlık makamına yanlış yapmış olursunuz. Trabzonspor'un yönetiminin icrasından yönetim kurulu ve başkandan sorumludur. Trabzonspor menfaatleri doğrultusunda çalışmak isteyen herkesi değer sayarız ama onun dışındakiler bizim için hiçbir anlam ifade etmez. Divan Kurulu’nun 4 Nisan Cumartesi günü kulübün sorunlarıyla ilgili düzenleyeceği toplantıya da yönetim olarak katılmayacağız. Toplantı istişare ile yapılır. Eğer siz karar alırsanız; kendiniz yaparsınız o zaman. Divan başkanının bağımsız, tarafsız olması lazım. Divan Kurulu, Trabzonspor’un yönetiminin önerilerini sunacağı, istişare yapacağı varsa yönetimin veya onların yanlışlarının konuşulup doğruların bulunacağı bir yerdir. Ama Trabzonspor Yönetim Kurulunu mahkemeye veren, genel sekreterim hakkında sonuç alamayacağı bir noktada savcılığa suç duyurusunda bulunan bir divan başkanına, 'gel beraber toplantı yapalım' dememiz doğru olmaz. Trabzonspor ilkelerine aykırıdır. Başkan seçilmeden önce bu suç duyurusunda bulunmuş olabilir ama sonrasında bu davasını geri almalıydı. Bu durum devam ettiği sürece bizim de tavrımız devam edecektir. Sadece nezaket görüşmelerimiz olacak."
Hacıosmanoğlu, kulüpten 3 milyon lira para çektiği yönündeki iddialarla ilgili olarak  kulüpten para çektiğini söylemenin ahlakla bağdaşmadığını kaydederek, "Kulübün hesapları ortada. Yargıtay onadıktan sonra bırakın bizim kulüpten para almayı para vermemiz lazım. Trabzonspor’un kasasından kimse para çekmedi. Kasasına para da koymak gerekiyor. Zamanında kulübe para vermiştik. Şimdi her halde benim 20-30 bin lira borcum var. Uçak biletleri, yapılan bağışlar var. Onları kendim yapıyorum. Kulübe bu borçlarım olabilir, onları da öderim" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha