Fransa'da yarın yapılacak 2016  Rangers kura çekimi öncesi UEFA İcra Komitesi başkent Paris'te bir araya geldi. UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, EURO 2016'yı kazanan takımın 27 milyon euro para alacağını açıkladı.

2015 yılının son toplantısının ana gündem maddelerini ise 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2016 yılında yapılacak olağanüstü genel kurul ile UEFA Başkanlık seçimi oluşturdu. Toplantının ardından UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino önemli açıklamalarda bulundu. UEFA Genel Sekreteri Infantino yarın düzenlenecek EURO 2016 kura çekimi öncesi turnuvayla ilgili bilgiler verdi. Infantino, EURO 2016'yı kazanan takımın 27 milyon euro para alacağını belirtti.

Infantino, EURO 2016'ya katılan takım sayısının çoğaldığını; ancak katılım payının arttığına dikkat çekti. Katılım bedelinin 8 milyon euro olduğunun altını çizen Infantino, turnuvayı kazanan takımın ise 27 milyon euro alacağını duyurdu.

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi için tanıtılan gol çizgisi teknolojisinin gelecek sezondan itibaren uygulanabileceği belirtildi. Avrupa futbolunun yönetim organı, Yürütme Kurulu toplantısında, uygulamaya konulacak yeni teknolojiyi tartıştı. UEFA Genel Sekreteri Infantino, Exco'nun konuyla ilgili nihayi bir karar alabileceğini belirtti. Infantino ayrıca, alınacak kararı 'oldukça olumlu' diye niteledi.

Gol çizgisi teknolojisinin benimsenmesi halinde, UEFA birçok stadyumun gerekli sistemle donatılması için desteklenmesine karar verecek. Exco'nun gol çizgisi teknolojisini imzalaması halinde, gelecek yıl 10 Haziran'da Fransa'da başlayacak olan EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda uygulanabilecek.

90 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI OLAN PLATİNİ KURA ÇEKİLİŞİNDE YOK

Öte yandan, UEFA başkanı Michel Platini, FIFA Etik Kurulu’nun 90 gün süre ile görevden uzaklaştırma kararının iptali için Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurmuştu.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, Etik Kurulu’nun kararını uygun buldu. Bu sonuçla Platini'nin, yarın Paris’te gerçekleştirilecek EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası kura çekimine katılamayacağı kesinleşmiş oldu.

Konuşmasında Platini'yi destekleyen Infantino, "Bu Michel ve kurum için karmaşık bir durum. Ancak Michel ve kurum güçlü." dedi.

Infantino, CAS'ın uzaklaştırma kararı hakkında ise "Sabır, güçlü bir erdemdir. Biz yasalar üzerinde hiçbir etkiye sahip değiliz. Bu yüzden kararı beklememiz gerekir." ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha