Avrupa futbolunun patronu UEFA, tarihinde ilk defa bir karşılaşmanın hakem hatası sebebiyle bir daha oynanmasına karar verdi.

İngiltere ile Norveç 19 Yaş Altı Kadın Milli Takımlarının karşı karşıya gelmekde olduğu U19 Avrupa Şampiyonası Elemeleri grup maçında Alman hakem Marija Kurtes'in yanlış kararı karşılaşmanın tekrarına neden oldu.


Mücadele Norveç'in 2-1'lik üstünlüğü ile devam ederken İngiltere, duraklama dakikalarında penaltı kazandı. İngiltere Milli Takımında Leah Williamson, penaltı vuruşunda topu ağlara gönderip skoru 2-2'ye getirirken karşılaşmanın hakemi Marija Kurtes, penaltı vuruşu esnasında müeyyide alanına oyuncu girmesi sebebiyle penaltıyı bir daha ettirmesi lazım gelirken Norveç lehine serbest vuruş kararı verdi.

KARŞILAŞMA, HATANIN YAPILDIĞI ANDAN İTİBAREN OYNANACAK
Mücadele Norveç'in 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi fakat gercekleşen itirazlar sonucunda UEFA, olayı karara bağladı ve karşılaşmanın hatanın yapıldığı andan bu yana bir daha oynanmasına karar verdi.

Mücadele duraklama dakikalarında İngiltere'nin penaltı vuruşuyla beraber devam edecek. İki takım da aynı oyuncularla sahada olacak fakat İngiltere'de penaltı vuruşunu değişik bir oyuncu kullanabilecek.

Alman hakem Marija Kurtes'in ise karşılaşmada görev yapmayacağı açıklandı .

 
Editör: TE Bilişim