UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Braga'yı 1 - 0 yenen Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, turun her iki tarafa da açık olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Braga’yı çok iyi tanıdığım için, Portekiz’de ve Avrupa’da neler yaptıklarını çok iyi bildiğim için çok zor maç olacağını belirtmiştim. Çok iyi organize olan agresif bir takım ne istediğini bilen bir takım Braga. Daha farklı bir oyun dinamikleri var. Ve kesinlikle kolay bir maç olmadı bizim için. Aynı zamanda maça hazırlanmak için çok fazla zamanımız da yoktu. Son derece kaliteli bir takımla karşılaştık bu şartlar altında. Çok beğendiğim hocaları var. Bugün biz kendi oyunumuzu oynamak istedik. Baskılı oynamak topa sahip olmak istedik. İlk yarıda açıkçası bu anlamda biraz zorlandık. Ama maçın ikinci yarısında daha iyiydik daha iyi baskı yaptık taraftarlarımızın da desteğiyle istediğimiz golü bulduk." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe taraftarlarından övgüyle bahseden Vitor Pereira, "Taraftarlarımızla ilgili de birkaç şey söylemek istiyorum. İnanılmaz bir atmosfer vardı. Koşma isteğiniz yoksa bile öyle bir ortam oluşturuyorlar ki istemezseniz de koşuyorsunuz. Bir kazandık bugün ama tur hala iki tarafa da açık hala hiçbir şey bitmiş değil. İkinci maç bizim için çok zor olacak. Ben takımımın kolektif anlamda ve bireysel anlamda kalitesine inanıyorum. Orada 1 gol atmamızın mümkün olduğuna inanmıyorum. Bu turu geçeceğimizin de mümkün olduğuna inanıyorum. Şu anda bir hafta beklememiz gerekiyor neler olacağını görmemiz için. Braga çok tehlikeli bir takım. Beni asla şaşırtmadı. Rakibe boşluk vermeyen birlik halinde oynayan bir takım. Bu nedenle de takımımın aldığı galibiyetten çok memnunum. Rakibimize pozisyon vermedik. İşimizi iyi yaptık zamanımız kısa olsa da başarılı bir sonuçla ayrıldığımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Fabiano ve Volkan Demirel tercihi ve yüzündeki tebessümle ilgili de Vitor Pereira, elindeki üç kalecinin de kaliteli olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Kaleci konusunda güzel baş ağrıları yaşadığımı söyleyebilirim. Tabii ki bu karar hiçbir zaman kolay olmuyor. Ben hepsine güvendiğimi onlara ispatlayacağım. Bu akşam Volkan oynadı. Bir sonraki maçta kim oynayacak hep birlikte göreceğiz. Bu anlamda kendimi şanslı olarak nitelendirdiğimi söyleyebilirim. Bu akşam gülümsüyorum çünkü Türk taraftarlarının Braga maçından çok şey beklediğini biliyordum. Braga maçının ne kadar zorlu olacağını da biliyordum. Braga çok iyi bir takım bu sezon içerisinde çok az maç kaybetmiş bir takım. Mutluyum, takımımın saha içinde gösterdiği performanstan mutluyum. Bu nedenle gülümsüyorum. Ama çok geniş bir gülümseme değil. Eğer turu geçersek o zaman çok büyük daha da güzel bir gülümseme görebileceksiniz. Şu anda yolun yarısındayız. Bu turu geçmek bizim için çok zor olacak. Kaliteli bir takımla karşılaştığımızı da herkesin anlamasını istiyorum."Cihan
Kaynak: cha