Hindistan Süper Lig takımlarından Goa sahasında Delhi Dynamos’u 3-0 yenerek finale yükselen ilk takım oldu. Yarı finalin ilk maçında 1-0 yenilgiyle dönen Goa net bir galibiyet elde etti.

Sahasında iyi mücadele eden Delhi Dynamos oyuncusu ve hocası Roberto Carlos Goa’ya avantajla gitmesine rağmen eli boş döndü. Hücumda 3 kişi ile gol atma çabasını gösteren oyunculara Goa defansı fırsat vermedi.

Maç sonrası açıklamada bulunan Goa teknik direktörü Artur Zico, maçın iyi skorla bittiğini ama çok zor olduğunu dile getirdi. Aynı sahada Chennai ve Pune City karşısında mağlubiyet aldıklarını söyleyen Zico bu maçın farkı oyuncularının istekleri sonucu elde ettiklerini belirterek, "Finale gitmek önemliydi, artık hangi takımla karşılaşacağımızın önemi yok." dedi.

Delhi Dynamos hocası Carlos yaptığı açıklama da, birçok pozisyonu gole çeviremediklerini söyledi. Daha önce Türkiye’de de teknik direktör olan Roberto Carlos, "Doğruyu söylemek gerekirse, böyle bir skorla ayrılmaktan korkuyordum. Kendime soruyorum ben, niye Delhi’de 3, 4 veya 5 atmadık diyorum. Futbol bu işte. Delhi taraftarına ve Hindistan’a bana kapılarını açtıkları için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Eski Liverpool oyuncusu John Riise ise Twitter hesabından Delhi taraftarlarına teşekkür etti ve Hindistan’da futbolun daha da gelişeceğine inandığını takipçileriyle paylaştı.

Liginde finala kalacak ikinci takım bugün oynanacak Atletiko de Koltaka - Chennai karşılaşmasından sonra belli olacak. İlk maçta, Chennai sahasında 3 - 0’lık galibiyetle büyük avantaj elde etmişti.

Hindistan Süper Lig finali 20 Aralık’ta Goa’da oynanacak.
Kaynak: cha