Siyah-beyazlılar, İstanbul Başakşehir karşısında galibiyet alarak, zirve yarışını sürdürmek ve son haftadaki Fenerbahçe yenilgisini unutturmayı hedefliyor. Ligde 5 maçtır kaybetmeyen İstanbul Başakşehir ise Beşiktaş karşısında çıkışını sürdürmeyi amaçlıyor.
İki takım arasında ligin ilk yarısında yine aynı statta, bu kez İstanbul Başakşehir'in ev sahipliğinde oynanan karşılaşmayı Beşiktaş, Demba Ba ve Kerim Frei'ın golleriyle 2-1 kazanmıştı.
- İki tribüne seyirci alınmayacak
Beşiktaş'ın ev sahibi olarak sahaya çıkacağı karşılaşmada, iki tribüne seyirci alınmayacak.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Beşiktaş'a verilen tribün kapatma cezası nedeniyle batı ve kuzey kale arkası tribünlerinde taraftarlar olmayacak.
- Başakşehir'de kazanıyor
Beşiktaş, bu sezon iki kez ev sahibi, bir kez de konuk takım olarak çıktığı Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynadığı 3 lig maçını da kazandı.
İstanbul Başakşehir'i kendi stadında konuk edecek siyah-beyazlılar, bu statta yaptığı 3 maçta rakip fileleri 7 kez havalandırıp, kalesinde sadece 2 gol gördü. Bu 7 golün 3'ünü Demba Ba atarken, diğer goller Kerim Frei, Cenk Tosun, Gökhan Töre ve Jose Sosa'dan geldi.
İlk olarak İstanbul Başakşehir'i ligin 9. haftasında 2-1 mağlup eden "Kara Kartallar", 10. haftada bu kez ev sahibi olarak çıktığı maçta Kasımpaşa karşısında sahadan 2-0 galip ayrıldı. Siyah-beyazlılar, 14. haftada da Akhisar Belediyespor karşısında 3-1'lik skorla 3 puana ulaştı.
- Veli Kavlak kart cezalısı
Beşiktaş'ta orta alanın mücadeleci ismi Veli Kavlak, sarı kart cezası nedeniyle İstanbul Başakşehir karşısında forma giyemeyecek.
Veli'nin dışında sakatlıkları süren Tolga Zengin, Alexander Milosevic ve Daniel Opare de yarınki mücadelede takımlarını yalnız bırakacak.
İstanbul Başakşehir'de ise ligde toplam 8 sarı kart gören Uğur Uçar, cezası nedeniyle Beşiktaş karşısında sahaya çıkamayacak.
- 5 futbolcu ceza sınırında
Beşiktaş'ın İstanbul Başakşehir ile yapacağı karşılaşma öncesi 5 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor.
Siyah-beyazlı ekipte Demba Ba, Gökhan Töre, Kerim Frei, Serdar Kurtuluş ve İsmail Köybaşı yarın da kart gördükleri takdirde, 27. haftadaki Kasımpaşa mücadelesinde takımlarını yalnız bırakacak. Sakatlığı süren Tolga Zengin'in de 3 sarı kartı bulunuyor.
- 3 futbolcu takıma döndü
Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Atiba Hutchinson, Tolgay Arslan ve Mustafa Pektemek, takımla çalışmalara başladı.
Son yapılan antrenmana katılan üç futbolcu da teknik direktör Slaven Bilic'in görev vermesi halinde İstanbul Başakşehir karşısında forma giyebilecek.
- Başakşehir 5 maçtır kaybetmiyor
Beşiktaş'ın rakibi İstanbul Başakşehir, Süper Lig'de 5 maçtır kaybetmiyor.

En son 20. haftadaki Trabzonspor karşılaşmasını 3-2 yitiren lacivert-turunculular, daha sonra oynadığı 5 maçın 3'ünü kazandı, 2'sinde ise berabere kaldı. Trabzonspor yenilgisi sonrası, Gaziantepspor'u 1-0, Akhisar Belediyespor'u da 2-0 mağlup eden İstanbul ekibi, Torku Konyaspor ile golsüz, Galatasaray'la da 2-2 berabere kaldı. İstanbul Başakşehir, son maçında ise Gençlerbirliği'ni 3-1 mağlup etti. 
Editör: TE Bilişim