Apple’ın CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde FastCompany sitesine bir röportaj verdi ve firmanın yeni ürünü Apple Watch’ı savundu. Bildiğiniz gibi bu saat, önümüzdeki günlerde bir hayli ayrıcalıklı materyal ve ücret seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak.

Şimdiden bu saat ile ilgili bir hayli fikir var ve bir gün önce yaptığımız haberimizde de Apple’ın ikinci saat üstünde çalışmaya başlamış olabileceğinden söz etmiştik.

Biliyorsunuz, akıllı saatlerin daha oldukça yol gitmesi gerekiyor, bilhassa de fiyatlar ve batarya ömrü hakkında tartışmalar yürütülüyor. Bu mevzular ile ilgili doğal ki Apple Watch da tartışılıyor.

Tim Cook ise, Apple’ın yeni ürününü müdafaa ederek Apple Watch’ın “kendi sahasında ilk gelişmiş akıllı saat” bulunduğunu belirtiyor ve bir bakıma öteki şirketlerin ürünlerini görmezden geliyor.

Öte taraftan Cook, bir ürünün geliştirilmesinde sadece yazılımsal ya da donanımsal tarafların mühim olmadığını,

stratejik bir biçimde bütün bölümlerin beraber emek vererek ortaya çıkardıkları neticelerin daha mühim olduğunu belirtti. Yani donanım iyi, fakat yazılım kötüyse o üründen hoşnut kalmayabilirsiniz.

Ama hem donanım hem yazılım hem de özellikler başarıya ulaşmış olursa, bu ürünlerin alıcıları da artar.

Tabii son çağda Apple iOS tarafında yaşanmış olan problemler ve bir hayli kullanıcının hala sorun içerisinde olmasını da unutmamak gerekiyor. Bizce iOS tarafına kapsamı geniş ve işe fayda bir güncelleme de gelmeli.
Editör: TE Bilişim