Apple’ın ince tasarıma sahip olan yeni dizüstü çözümü MacBook, Apple Store’da satışa sunuldu.

Apple, Spring Forward etkinliğinde Apple Watch ile sahneye çıkmadan önce çok ince tasarıma sahip yeni dizüstü çözümü MacBook’u tanıtmıştı. MacBook Air’den bile ince olan MacBook, bugün Türkiye’de de satışa sunuldu.

Kullandığı Intel Core M işlemci ile dünya basınında olumsuz eleştirilerin hedefi olan MacBook, Türkiye’de 4.299 TL’den başlayan fiyatlar ile AppleStore’daki yerini aldı.

Gümüş, altın ve uzay grisi renk seçeneklerine sahip olan MacBook’un giriş seviyesi özellikleri ise şöyle; 1.1 GHz hızında çift çekirdekli Core M işlemci, 256 GB PCIe tabanlı flash depolama, 8 GB Ram ve Intel HD Graphics 5300grafik birimi.MacBook hayal kırıklığı!

MacBook incelemelerinde cihazın Intel Core M işlemcisinin gerçekten yetersiz, vasat olduğu ve çok fazla ısındığı söyleniyor. Ayrıca; tasarım, ekran, yeni klavye ve Trackpad dışında MacBook’un elle tutulur bir yanı olmadığının altı çiziliyor. MacBook'ta, USB Type C kullandığı için cihazın tek girişe sahip olması da büyük bir eksi olarak gösteriliyor.

MacBook'a normal USB'ye sahip olan aygıtları bağlamak için gerekli olan USB Type C adaptörünün 249 TL'ye satıldığını belirtelim.

Editör: TE Bilişim