Facebook şirketi her alanda yer almaya devam ediyor. Facebook Phone, Facebook Pay, Facebook Messenger gibi birbirinden değişik alanda yer alan dünya sosyal medya devi şimdi de gözünü medyaya dikti. Bir çok medya şirketi ile bir araya gelen ve görüşmeler sağlayan Facebook, yakın zamanda bir anda internetin en büyük haber merkezi ve haber sağlayıcısı konumuna gelebilir bu hamle ile.


Bilinen aktif kullanıcı sayısı 1,4 milyar kişi olarak bilinen ve dünyanın en büyük sosyal medya mecrası olan Facebook, yeni proje atağı ile yine adından söz ettirecek gibi duruyor.Şirketin yönetimine yakın olan kişiler kaynak olarak baz alındığında ABD merkezki Facebook, The New York Times, National Geographic, Huffington Post, Quartz, The Guardian ve Buzzfeed şirketi ile medya üzerine görüşmeler yaptığının ipuçlarını sağlamakta. Sosyal medya sitesinin bu görüşmelerinin sonucunda ise varmak istediği nokta bu kuruluşların haberlerinin direkt olarak Facebook platformu içerisinde yer almasına imkan veren bir uzlaşma sağlamak. eğer bu uzmalaşma gerçekleşirse eski ismi The Facebook olan şirket Facebook, online dünyada medya merkezi haline gelebilir ve Google News, Yahoo News gibi dünya piyasasında lider konumda olan şirketlerden büyük bir pay alacak gibi duruyor. Ama akılları karıştıran soru ise medya desteği sağlayacak şirketlerin bundan çıkarı ne olacak?


Beklentiler ise bu projeden gelen gelirleri, haber kaynağı olan şirketler ile ortak pay verecek olması yönünde. Gelen son bilgiler ise Facebook'un bu proje için teknik çalışmalar içinde olduğu yönünde
Editör: TE Bilişim