Facebook Mesajlarınızı Üçüncü Boyuttan Atabileceksiniz

Dünya'nın en çok tercih edilen sosyal platformlarının başında gelen Facebook'ta artık işler değişecek.

Oculus Rift'i satın alan şirketin bu sanal gözlüğü ne şekilde kullanacağı planlarından biraz bahsedildi. Facebook'un kurucu CEO'su Zuckerberg'e göre 2015 yılı için sanal gerçekliğin kaçınılmaz olacağı ve hatta gerekirse mesajlaşırken bile mesaj attıkları insanı enselerinde hissetmenin duygusunu verebilecek bir giyilebilir teknolojiyi düşündürdü.

Bilim kurgu senaryolarını aratmayacak projenin olabilirliği ise ancak biz ile mümkün olabilir. Çünkü sanal gözlükler her ne kadar yaygınlaşırsa bu standart haline gelecek. 

Öyle ki siz gözlüğünüz takılı mesaj kutunuza bakarken bir odaya bağlanacaksınız ve yerde güller  karşı duvarda ise çiçeklerle tutturulmuş bir not. İlerleyeceksiniz notu okumak icin, gözünüz camdan dışarıya ilişecek  yemyeşil bir bahçenin varlığı ile huzur duyacaksınız. Gelen mesajda sizi çok mutlu edecek. 

Bu hayal bizim kurgumuzdu. Facebook Oculus Rift için öncelikli planlarından bahsederken  video konferanslar için öncelik verdi. Böylelikle video konferansında toplantı zamanında insanların mimiklerine kadar inceleyebilir ve bulunduğunuz oda da gezinebilirsiniz. Pek yakında projenin getirdikleri ile karşınıozda olmak dileğiyle.

yenihaberler.com.tr

Editör: TE Bilişim