CryptoLocker Virüsü'ne Yakalanmayın

Son zamanların en tehlikeli virüslerinden biri olarak adını altın harflerle duyurdu diyebiliriz. Neydi bu virüsun adı CrytoLocker.

Halk arasında fidyeci virüs olarak bilinen CrytoLocker birçok kişiye ülkemizde de musallat olmuş ve bilgisayarınız içindeki bilgileri sızdırmakla sizi tehdit eden bir yazılım. Aslına bakarsanız tipik virüslerden çok farklı. 

CrytoLocker Virüs'ü nasıl bulaşıyor ?

Virüs oldukça akıllı ülkelerin en çok kullanılan servislerini araştırıp o servislerin sahte (fake) sayfalarını oluşturarak size mail yolluyor. Türkiye'de yaşanan birçok örnekte TTNET'in adı altında size TTNET'ten gelmiş gibi görünen aynı sayfa tasarımına benzer bir mail geliyor ve sizde tıklayarak bu virüsü kapmış oluyorsunuz.

CrytoLocker Virüsünden Nasıl Kurtuluruz ?

Bu virüsten kurtulmanın 2.ci nesil bilgisayarlarla mümkün olan yolları mevcut. Sistem geri dönüşüm yaparak sistem tarihini daha eski bir zamandan başlatarak zamanı geri alabilirsiniz. Yeni nesil bilgisayarlarda ise işler bu kadar basit olmuyor. Çünkü virüs yeni nesil bilgisayarlar için tasarlanmış durumda. Eğer bu fidyeci virüse yakalanmak istemiyorsanız gelen maillerin adres satırlarını dikkatli okuyarak girmenizi tavsiye ederiz.

CrytoLocker  Virüsüne neden Fidyeci deniyor ?

Bu virüsün diğerlerinden farklı özelliği size bulaşıp datalarınızı kullanmakla tehdit etmesi. Eğer kullanılmasını istemiyorsanız size ücretle sunduğu sözde virüsü imha eden bir uygulama sunmayı teyit ediyor. Fakat bu uygulamanın da silip silmeyeceği garanti değil.

yenihaberler.com.tr

Editör: TE Bilişim