Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan siber saldırılar ile hackerlar birçok insanı hedef haline getirebiliyorlar. Bunlardan en çok hataya düşen kesim ise internet bankacılığı kullananlar olduğu söyleniyor. Hacker'ların 30 ülkede 100'den fazla bankanın sistemlerine sızıp 1 milyar $ dan fazla para çaldığının ortaya çıkarılması siber saldırıları ülkelerin gündemine yeniden getirdi.

Türkiye IBM Bilgi Güvenliği Uzmanı Nurettin Erginöz de bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, web uygulamalarındaki açıklıkların her yıl azalmasına rağmen siber saldırıların katlanarak devam ettiğini ve en çok da internet bankacılığı ile ilgili olduğunu söyledi. Erginöz, 2014 yılında kesin rakam verilememekle birlikte katlanarak arttığını bildirdi. Erginöz, "Web uygulamalarındaki açıklıklar her yıl % 10 azalsa da yeni geliştirilen zaralı yazılımlar ve son kullanıcıdaki uygulamaların güvenlik eksiklikleri nedeniyle kurumlar, yüzlerce milyar dolar zarara uğruyor." söyledi.

Erginöz yaptığı açıklamaların yanında internet bankacılığı kullananların para transfer uyarılarını aktive edilmeli gerektiğini ve para transfer edilebilecek miktara üst limit konulmalarını öneriyor! Ayrıca yaptığı açıklamada Erginöz: "Bankacılık uygulamalarına erişirken kullanılan tarayıcı ile başka günlük aktiviteler için kullanılan tarayıcı farklı olmalıdır. Her girdiğimiz web sitesi bilgisayarımızda bir iz bırakmaktadır. Kötü niyetli kişiler bu izler aracılığıyla oturumumuzu kopyalayabilmektedir." diye sözlerine ekliyor.

 
Editör: TE Bilişim