Günümüzde akıllı telefonlar özellikle de amiral gemisi modeller donanım özellikleri ile oldukça güçlü bir hale gelirken, fiyat olarak da her sene daha pahalı olarak karşımıza gelmekteler. Şu anda baktığımızda ülkemizde 2.499TL seviyesinden daha aşağıya büyük firmaların amiral gemisi modelleri listelenmemekte.

Pazarda sayısız üreticinin modelleri yer alsa da özellikle iki büyük firma Apple ve Samsung’un cihazları satış rakamları ile pazarda aslan payı olarak tabir edilen oran ile liderliklerini sürdürmekteler.

Apple geçtiğimiz Eylül ayında iPhone 6 adındaki yeni amiral gemisini sunmuştu. Bu cihaz önceki iPhone modellerine göre daha büyük ekran ile gelirken, Apple 2014 son çeyrekte bu modelinin büyük etkisi ile satış rakamlarında Samsung’u geçerek lider olmuştu.

Diğer taraftan Samsung ise yeni amiral gemisi modeli Galaxy S6’yı kısa bir süre önce resmi olarak duyurdu. Mart ayı başında Mobil Dünya Kongresi’nde gün yüzüne çıkan cihaz, meta kasa ile tasarımı ile dikkat çekiyor.Apple iPhone 6 ve Samsung Galaxy S6, pazarda en büyük iki rakip ve bir çok kez bu cihazların karşılaştırma videoları karşımıza gelmişti.

Şimdi de oldukça ilginç bir video ile cihazlar zorlu bir teste girdiler. Her iki cihaz da suya dayanıklı yapı sunmamasına karşılık, su içerisine atılıyorlar. Ancak suyun alttan devamlı yanan bir ısı kaynağı ile kaynadığını da belirtelim. 
Editör: TE Bilişim