Ünlü güzel şarkıcı Jennifer Lopez 15 yıl önce giydiği kıyafet ile gündeme bomba gibi düştü. Giydiği elbise büyük ses getirmişti. Google'ın CEO'su Eric Schmidt itirafta bulundu. Lopez'in giydiği yeşil elbise sayesinde Google Görsel Arama Servisi doğmasına neden olduğu açıklandı.

YEŞİL ELBİSE SAYESİNDE GOOGLE GÖRSEL ARAMA SERVİSİ DOĞDU

Ünlü şarkıcı Jennifer Lopez'in 2000 yılındaki Grammy töreninde giydiği yeşil elbise, büyük ses getirmiş ve unutulmaz kırmızı halı kıyafetleri arasında yerini almıştı. Hatta Versace tasarımı, tropik desenli şifon elbise öyle ünlü oldu ki, Lopez geçtiğimiz yıl aynı kıyafetin mayolu versiyonunu konserinde de giydi.

JENNİFER LOPEZ

Bu ikonik elbiseyi 15 yıl sonra yeniden gündeme getiren ise; Google CEO'su Eric Schmidt'in yaptığı açıklama oldu. Project Syndicate için bir makale kaleme alan Schmidt; Jennifer Lopez ve elbisesinin, Google'ın görsel arama servisinin doğmasına neden olduğunu yazdı: 'Elbise, Google'da o güne kadar gördüğümüz, en çok aranan şey oldu. Fakat kullanıcıların tam olarak neyi aradığını anlamamıza yarayacak kolay bir yöntemimiz yoktu. Böylece Google Görsel Arama Servisi doğdu."
Kaynak:Sabah 
Editör: TE Bilişim