Sabit Disklere Casusluk Yaptırdılar İddiası

Kaspersky Lap Rus güvenlik araştırmacıları ve Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA)'nın raporlarında ortak bir yorum dikkatleri çekti.

Sabit Disklerdeki tehlikelerden bahseden Ulusal Güvenlik Dairesi, birçok üreticiyi dikkatli olmaları konusunda uyardı. Dikkatli olması gereken firmaların dünya devi markalar oluşu tehlikenin boyutlarını daha da arttırdı. Seagate, Western Digital, Toshiba, Samsung ve daha fazlası firmaların siber saldırılara karşı nasıl dikkatli olması gerektiğine değinildi. 

Casusluk yazılımlarının ana hedefinde hükümet ve askeri kurumlar bulunuyor. Harddisklerin içine yerleştirilen bir dizi eylem kodunu ele geçirerek o kod üzerinden tüm okuma ve data aktarımlarının internet üzerinden kötü ellerin eline geçtiğini vurgulayan NSA Reuters'e verdiği demeçte İran'ın Uranyum tesislerine saldırı amaçlı virüsü Stuxnet'i örnek göstererek Anti virüs firmalarına çok iş düştüğünü belirtti.

Kaspersky'e göre casusların sabit disklerden bulunan eylem kodlarına erişim sağlayan yönlendirme  parametrelerine ulaşmalarını engellemek için bir dizi iyileştirme güncellemeleri geldiği vurgulandı.

Aşağıda ise dünya üzerindeki casus yazılımların tehdit ettiği ülkelerin ne derece tehlikede olduğunu gösteren bir tablo görüyorsunuz.


yenihaberler.com.tr

Editör: TE Bilişim