Texas A&M Üniversitesi’nin Ulaşım Enstitüsü tarafından gercekleşen bir araştırma, ABD’de şoförlerin senede 38 saatini vasıta içinde bekleyerek geçirdiğini ortaya koydu.İngiltere’de ise bu sayı 50 saati buluyor. Trafiğiyle şöhretli Paris, Roma, Los Angeles, Tokyo ve Şangay’da ise vaziyet daha olumsuz .

Büyük şehirlerde kullanıma giren yeni trafik sinyal mekanizmalarının trafik sorununu kayda kıymet ölçüde azalttığı belirtiliyor. Bu mekanizma kamera, bilgisayar programı ve zaman denetim cihazlarının ortak kullanımını içeriyor.

100 Km karelik bir alana kurulan 120 trafik lambasını kapsayan proje 13 milyon dolara mal olmuş.Bilgisayara aktarılan kameralar görüntülerindeki trafik yoğunluğuna göre trafik ışıklarının zamanı o anne en uygun biçimde ayarlanıyor. Bu sürelerin önceden belirlenmiş sınırlara bağlı kalmayıp birkaç saniye artırılıp azaltılması çok büyük avantajlar sağlıyor.

Sistemin kurulu olduğu merkezde 16 bilgisayar ekranı 400 kameradan gelen görüntüleri yansıtıyor.Böylelikle yetkililer rahatlıkla trafik takibi yapabiliyor.Akıllı trafik lambaları uygulamasından ise bölge halkı oldukça memnun.Yaklaşık yüzde 60 dilimlik bir kısım trafiğin azaldığı yönünde görüşlerini bildirdi. 
Editör: TE Bilişim