2005'ten bu yana hizmet veren ve milyonları aşkın video sayısı ile dünyanın en büyük sosyal video paylaşım platformu kabul edilen YouTube, çalışmalarını hızlandırmış görünüyor.
Geçtiğimiz günlerde yeni bir video oynatıcı üzerinde çalştıklarını ve şu anki medya çubuğuna göre daha şeffaf daha şık bir tasarımın geleceği haberini veren YouTube şimdi de dil yelpazesini geliştirdiğini duyurdu.

Standart dil paketine ek 15 yeni dil seçeneğini kullanıcıları ile buluşturan platform, bu pakette özellikle doğu ve güneydoğu ülkelerine ağırlık vermiş gibi görünüyor.
Azerbaycan, Ermenistan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan gibi ülkeler için dil desteği getiren bu yeni paket ayrıca, Makedonya gibi kuzeybatı ülkelerinden birkaçını da içerisinde bulunduruyor. Kendilerine en yakın dili ya da İngilizce olarak YouTube'u kullanan bu ülkeler için oldukça sevindirici olan özelliğin, içerdiği diğer tüm diller ise;
Azerbaijani - Azərbaycan (az), Armenian - Հայերեն (hy) , Georgian - ქართული (ka) , Kazakh - Қазақ Тілі (kk) , Khmer - ខ្មែរ (km), Kirghiz - Кыргызча (ky), Lao - ລາວ (lo), Macedonian - Македонски (mk), Mongolian - Монгол (mn), Myanmar (Burmese) - ဗမာ (my), Nepali - नेपाली (ne), Punjabi - ਪੰਜਾਬੀ (pa), Sinhala - සිංහල (si), Albanian - Shqip (sq), Uzbek - OʻZbekcha (uz) 
Editör: TE Bilişim