Youtube İle Zengin Olmak Mümkün mü  ?

İnternetin her saffası artık eğlendirdiği kadar para kazandırabilecek fırsatlarla dolu.

Yapılan araştırmalara göre hatırı sayılır bir gelir kaynağı Youtube üzerinden insanlara aktarılan. Tabi reklam gelirlerinin ödemesini yapan kurum Google. 

Youtube Cpa (Cost Per Action) yani işlem başına maliyet ya da kazanç başına ödeme diyebilmek mümkün.

Daha basit bir anlatımla, sizin siteniz üzerinden reklamlara tıklayan insanlar o reklamlara eriştikleri sitelerden eğer alışverişte yaparlarsa buna göre ödeme prensipleri ve katlar artıyor. Siz web sayfanızı adete bir reklam bilboard'ı haline getiriyorsunuz. Bunun için sitenizin hızı popülerliği gibi etkenler çok önemli.

Düşünün, örneğin ana caddeye bakan bir binanın yan duvarına giydirilen reklam afişi tüm geçen araçların o afişi görmesini sağlayacaktır ve bu bir trafiktir. Youtube üzerinden  ise durum biraz daha farklı.

Youtube yazılı ifadeler yerine video görsellerine öncelik verir. Sizler videolarınız ile farklı olabilir ve izlenebilirliği arttırırsanız para kazanırsınız. Örneğin, makyaj hilelerini video ile anlatarak kullanıcılarına duyuran bir bayan izlenme ve reklam tıklanmalar üzerinden para kazanabilir.

8 yaşında bir çocuğun sadece ailesinini oyuncakları ile videolar hazırlayıp, o oyuncaklarla oynarken çektiği videoları youtube atması ile yılda 1 milyon dolardan fazla geliri olduğunu biliyor muydunuz ?

yenihaberler.com.tr

Editör: TE Bilişim