Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İsrail'in yaptığı saldırılara Arap ülkelerinin ve liderlerinin sessiz kalmasına anlam veremediğini ifade etti.

Gazze
üzerinde devam eden bombardıman uzun süredir mevcuttu ancak kısa süre önce başlanan kara saldırıları ile birlikte yaşanan olayların bilançosu bir hayli arttı.

Filistinlilerin sığınağı hastanelerin de bombalanmaya başlaması ile sığınacakları yer kalmamışken tüm insanlığın yaşananlara sessiz kalması oldukça ilginç

Venezuela Devlet Başkanı, Filistin'in içinde pek çok kültürden, dilden, dinden, ırktan insanın bulunduğuna dikkat çeyerek tüm Arap ülkelerine çağrı yaptı. Ne kadar daha sessiz kalınacağını bilemeyen Maduro, Filistinlilerin ölmesine Ortadoğu'daki kardeşlerinin sessiz kalmasının büyük bir ihanet olduğuna vurgu yaptı.

Yapılan açıklamalar, endişe duyulduğu söylenen yazı bütünlerinin hepsi yerin dibine batsın diye Venezuela lideri, bir an önce harekete geçilmesini istedi ve insanların ölmesine artık izin verilmesin dedi. Büyük bir acı ve öfke duyduğunu belirten Maduro, ses tonundan dolayı herkesten özür diledi.

İsrail ordusunun yıllardır Filistin halkının yaşamını engellediği ve artık canını da almasını başladığı şu zamanlarda tüm dünyanın bu olaylara karşı hiç bir tavır takınmamasının kendisine acı verdiğini söyleyen Venezuela Devlet Başkanı Maduro, korkak liderlerin sadece resmi açıklamalarla yetindiğini belirtti.

Lanetliyoruz, endişe duyuyoruz gibi saçma açıklamaların hiç bir şey ifade etmediğini söyleyen Maduro, Venezuela'nın artık yeter dediğini ve harekete geçilmesini istediğini ifade etti.
Editör: TE Bilişim